Superliga

LPF, somata sa faca mai multe controale antidoping dupa "scandalul Sharapova". ANAD ameninta: "Toti jucatorii care merg la Euro vor fi testati"

Azi, la ProTV:
20:00 Las Fierbinti, sezonul NOU!
21:00 Atletico Textila, episodul 1!
22:00 Liverpool - Manchester United

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 10 Martie 2016, 12:28
Data actualizarii: Joi 10 Martie 2016, 12:48

Presedinta Agentiei Nationale Anti-Doping (ANAD), Graziela Vajiala, a opinat ca Liga Profesionista de Fotbal (LPF) trebuie sa se implice mai mult in efectuarea testelor antidoping, pentru a mentine curat acest sport.

Graziela Vajiala a declarat ca numarul controalelor antidoping in fotbal a crescut an de an, dar se fac exclusiv din bugetul ANAD, fara ca LPF sa se implice financiar in comandarea mai multor teste: ''Nu sunt suficiente controale in fotbal. Ele au crescut in fiecare an, dar numai cele facute de ANAD, cu bani de la bugetul de stat. De ani buni, LPF nu comanda niciun test. Dar, am vorbit cu UEFA si vor incerca sa le explice ca fiecare structura are obligatia sa-si faca controale antidoping, sa-si pastreze sportul respectiv curat. Exista in lege si sanctiuni si vom vedea ce vom face daca LPF nu se va implica''.

ANAD a incheiat recent un acord cu UEFA pentru testarea fotbalistilor care vor merge la EURO 2016 si pentru implementarea pasaportului biologic in fotbal

''Anul acesta, luna trecuta, am semnat un contract cu UEFA. A fost in Romania reprezentantul antidoping al UEFA si am semnat un protocol in vederea EURO 2016 si a implementarii pasaportului biologic in fotbal. Anul acest numarul controalelor la fotbal va creste si vom avea o activitate bazata pe reciprocitate. Noi vom comunica ce testam, pe cine testam pentru fotbal si in acelasi timp UEFA ne va comunica. Vor fi in primul rand in atentie jucatorii de la EURO 2016, dar nu numai. Nu pot spune ca vom cuprinde toti fotbalistii din Romania, e imposibil, nici nu avem bani. Este an olimpic si alocam o suma importanta si sportivilor olimpici. Pentru ca si anul acesta sper sa ne prezentam la JO cu o delegatie de sportivii 100% curati'', a declarat presedinta ANAD.

Nationala Romaniei este calificata la EURO 2016 (10 iunie - 10 iulie), unde va evolua in Grupa A, alaturi de Franta, echipa gazda, Elvetia si Albania.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!