LPF obliga echipele sa-si modifice politica de transferuri si sa creasca fotbalisti: "Ne aliniem cu competitiile europene si cu marile campionate"

Adunarea Generala a LPF a votat astazi schimbarea sistemului competitional la o liga cu 14 echipe si sistem Play Off/Play Out. De asemenea, anunta conducerea LPF, se vor opera modificari si in ceea ce priveste loturile echipelor din Liga I.
Cu noile reguli, fotbalisti ca Eric, Wesley sau Junior Moraes nu vor mai putea juca in Liga I

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Ianuarie 2015, 13:50
Data actualizarii: Marti 27 Ianuarie 2015, 14:04

Echipele din Liga I nu vor mai putea transfera fotbalisti sudamericani sau africani din ligi inferioare sau de amatori, nici jucatori din afara zonei UE care nu evolueaza la echipele nationale ale tarilor din care provin.

Obisnuite in ultimii ani cu importurile fotbalistilor straini si cu lasarea in paragina a academiilor de juniori, cluburile din Romania vor fi nevoite sa-si schimbe politica. Totul pentru a ajuta fotbalul romanesc si fotbalistii romani.

Iustin Stefan, secretarul general al LPF, a dezvaluit, in cadrul conferintei de presa sustinute la sediul Ligii, toate modificarile ce urmeaza sa fie operate.

"Alte masuri propuse pentru incurajarea cresterii tinerilor jucatori, asa numitii home-growth players, sunt: obligativitatea echipelor de a inregistra un lot de 25 de jucatori, intocmai ca in competitile UEFA si in campionatele puternice. Va deveni obligatoriu ca in locul de 25 de jucatori sa existe 4 jucatori creati la nivel national si 4 jucatori creati la nivel local.

In ceea ce ii priveste pe fotbalistii extracomunitari, se va accepta legitimarea unui fotbalist non-UE doar daca in anul anterior transferului acesta a bifat cel putin 3 selectii la echipa nationala a tarii sale, indiferent de categoria de varsta.

Avem o perioada tampon de un sezon si jumatate, adica pana la finalul turului sezonului 2016/2017. Aceasta perioada le va da voie echipelor sa-si clarifice problemele de lot", a spus Iustin Stefan.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!