Liga 1

Lotul "SOMERILOR DE LUX" in Europa adusi sa fie campioni in Romania. Steaua, Dinamo, Rapid si CFR joaca "inapoi in viitor"

Someri in Europa, campioni in Romania. Fotbalistii romani se intorc acasa cu coada intre picioare, dupa ce in campionatele din afara tarii nu au reusit sa se impuna.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 07 Februarie 2015, 09:33
Data actualizarii: Sambata 07 Februarie 2015, 09:34

Steaua, Dinamo, Craiova, Rapid, CFR, Pandurii - toate acestea joaca "inapoi in viitor". Cu jucatori din trecut, care nu s-au adaptat pe unde au plecat, cluburile din Romania spera sa un viitor de succes.

Posibila revenire a lui Pintilii la Steaua redeschide un subiect mai vechi in Liga I: de ce fotbalistii romani nu se pot impune in alte campionate?

Cand a plecat din Ghencea, Pintilii era capitan si unul dintre cei mai constanti jucatori din lot. S-a dus la Al Hilal, langa Reghecampf, unde a jucat mai mereu, dar nu a reusit sa impresioneze. Acum Pintilii ar putea reveni la Steaua, ori din iarna, ori la vara, unde ar putea face din nou cuplu cu Bourceanu la mijlocul terenului, un alt fotbalist revenit in Ghencea dupa o scurta perioada de timp petrecuta la Trabzonspor.

Steaua este doar un exemplu de club din Romania care "traieste" prin fotbalisti care cauta sa se re-re-relanseze. Astfel, Arlauskis, Papp, Luchin, Tamas, Tucudean, Keseru, Guilherme si Rusescu formeaza un lot urias de 10 fotbalisti care nu s-au putut adapta in afara Ligii I. Si Steaua nu e singura.

Pandurii tocmai l-au readus pe Eric de la arabi. Brazilianul a impresionat in Romania, dar problemele cu accidentarile au facut ca mijlocasul sa se intoarca "acasa". Viitorul lui Hagi l-a transferat pe Banel Nicolita, care a si reusit sa marcheze la debut.

Dinamo a inceput sa aduca fosti jucatori sau nume care nu s-au adaptat prea bine afara. Grozav, Marius Niculae si Lucian Goian sunt trei exemple. Dar si Alexe este un alt repatriat, dupa ce in Europa nu a facut fata.

La Rapid, Sapunaru si Daniel Niculae sunt doi fotbalisti care au "semnat in alb", cu sufletul, pentru salvarea clubului de la retrogradare. Deac, odata cotat la 5 milioane de euro, inca joaca la CFR, dupa o scurta experienta in Germania, iar CSU Craiova se foloseste astazi de experienta lui Brandan, care a ajutat la ridicarea unui club proaspat promovat in primele 6 din Romania.

Modifică setările cookies