LIVE BLOG Dosarul Transferurilor | Inca o amanare dispusa de judecatori! 4 martie, finalul dosarului! Motivarea oficiala:

Autor: Sport.ro
Marti 25 Februarie 2014, 11:15

►Castiga zilnic bilete la Romania - Argentina, 5 martie, in direct la PRO TV! Intra AICI si ne vedem in tribune, Romania!

Marti:

UPDATE: Cele trei judecatoare ale Curtii de Apel Bucuresti au anuntat si motivarea oficiala: "Amanarea se datoreaza oficial nevoii completului de a mai delibera"

La ultimul termen de judecata, in 11 februarie, procurorul a solicitat pedepse de inchisoare cu executare pentru fratii Ioan si Victor Becali, George Copos si Cristian Borcea, in cazul lui Mihai Stoica precizand ca faptele s-au prescris conform noului Cod Penal. Pentru Gheorghe Popescu, Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu, procurorul a cerut inchisoare cu suspendare.

UPDATE: Completul de judecata al Curtii de Apel a dispus inca o amanare in Dosarul Transferurilor, urmatoarea data fixata fiind 4 martie, ora 14:00. Ramai pentru detalii!

Judecatorii nu au ajuns inca la o concluzie, procedura fiind ingreunata si de adoptarea Noului Cod de Procedura Penala, care trebuie analizat atent inaintea pronuntarii unei decizii, avand in vedere reincadrarea juridica a faptelor.

UPDATE: Procurorul DNA a ajuns si el la Curtea de Apel si este asteptat sa se infatiseze in fata judecatorilor. Inculpatii din Dosar nu sunt obligati sa se prezinte astazi, cel mai probabil acestia urmand sa-si trimita avocatii.


Este ziua "Z" in Dosarul Transferurilor. Ziua in care se va da sentinta definitiva pentru cei care sunt acuzati in acest dosar. Un total de 7 oameni de fotbal acuzati ca au pagubit statul roman, cluburile Rapid, Dinamo, Bistrita, Otelul, cat si FRF - cu suma totala de 12,4 milioane de euro. Sunt incriminate 12 transferuri de jucatori intre 1999 si 2004.

Doua judecatoare de la Curtea de Apel vor pune in aplicare sentintele, iar in 24 de ore cei condamnati trebuie sa se prezinte in arest, daca va fi cazul.

Procurorul de caz a tinut o pledoarie "grea" impotriva inculpatilor, la ultima infatisare. Acesta cere ani de inchisoare cu executare pentru George Copos, Cristi Borcea si fratii Becali, in timp ce pentru Jean Padureanu si Gigi Netoiu cere sentinte cu suspendare. Faptele de care este acuzat Mihai Stoica s-au prescris.

Cererile procurorului:
George Copos - intre 1 si 5 ani de inchisoare
Cristi Borcea - 7 ani de inchisoare
Victor Becali - 7 ani de inchisoare
Ioan Becali - 8 ani de inchisoare
Jean Padureanu - 3 ani cu suspendare
Gigi Netoiu - 3 ani cu suspendare
Gica Popescu - 3 ani cu suspendare


Maine va avea loc un nou termen din Dosarul Trasferurilor, la Curtea de Apel Bucuresti, iar surse judiciare spun ca procesul va da si verdictul final in acest caz.

Curtea de Apel Bucuresti a dat initial pedepse cumulate de 40 de ani pentru cei 8 oameni de fotbal implicati in proces, insa dosarul a fost trimis spre rejudecare dupa ce sentinta a fost atacata cu recurs la instanta suprema.

DECIZIA INITIALA: 40 DE ANI DE INCHISOARE PENTRU 'GREII' DIN fotbal

Tribunalul Bucuresti i-a achitat, in 3 aprilie 2012, pe toti cei opt inculpati din dosarul transferurilor de jucatori, respectiv Ioan si Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Cristi Borcea, Gigi Netoiu si Gheorghe Popescu.

Decizia a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti, care in 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse intre si opt ani de inchisoare cu suspendare sau cu executare.

Ioan Becali a fost condamnat atunci la 8 ani de inchisoare cu executare, Victor Becali si Cristi Borcea au primit cate 7 ani de inchisoare cu executare, George Copos - 5 ani de inchisoare cu executare, Mihai Stoica - 4 ani cu executare, iar Jean Padureanu, Gheorghe Popescu si Gigi Netoiu - cate 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Sentinta a fost atacata cu recurs la instanta suprema, care a decis definitiv sa retrimita dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti.


SUNT ANCHETATE 12 TRANSFERURI

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

In rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999-2005.

- Cristian Dulca - realizat in ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucuresti la clubul sud-coreean Pohang Steelers
- Iulian Arhire - de la clubul Otelul Galati la Pohang Steelers, realizat in martie 1999
- Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat in iunie 1999
- Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistrita la VfB Stuttgart, din iulie 1999
- Paul Codrea - de la Dinamo Bucuresti (imprumutat la FC Arges Dacia Pitesti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat in ianuarie 2001
- Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Dinamo Kiev din Ucraina
- Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Deportivo Alaves
- Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam
- Lucian Sanmartean - din august 2003, de la Gloria Bistrita la Panathinaikos Atena
- Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul
- Dan Alexa - de la Dinamo Bucuresti la Guoan Beijing, in Republica Populara Chineza, realizat in luna iunie 2004
- Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucuresti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

EMA a aprobat folosirea vaccinului de la Moderna pentru copiii cu vârste între 12 şi 17 ani
BRAT
Modifică setările cookies