S-A APROBAT! Legea care schimba campania de transferuri a echipelor din Liga I! Ce sunt obligate sa faca de sezonul viitor

S-A APROBAT! Legea care schimba campania de transferuri a echipelor din Liga I! Ce sunt obligate sa faca de sezonul viitor

FRF a dat o noua lege.

UPDATE! Legea s-a aprobat. Toate cluburile din Liga I sunt obligate de sezonul viitor sa aiba in teren tot timpul meciului un jucator U21 de nationalitate romana.

Astra, Steaua si Pandurii sunt echipele din top care au folosit cel mai putin astfel de jucatori.


Sefii FRF se vor intruni astazi in Comitetul Executiv pentru a lua mai multe decizii pentru fotbalul romanesc. Una dintre ele vizeaza o lege pentru sezonul viitor, ce spune ca fiecare echipa va trebui sa aiba in teren un jucator roman U21 in permanenta.

Legea vine in completarea celei existente, care impune doi oameni U19 la liga a doua si trei oameni U19 la liga a treia. Modificarile nu vor fi doar la liga 1, ci si la celelalte ligi, liga a doua urmand a avea inca doi jucatori U21 obligatoriu in teren si trei jucatori U21 la liga a treia.

Cele mai afectate echipe din cele implicate in lupta pentru trofee in Liga I sunt Astra, Steaua si Pandurii. Liderul are doar un jucator U21 folosit mai des in prima echipa, Ionita II, care are 14 aparitii in teren, majoritatea din postura de rezerva, incepand doar 2 meciuri ca titular. Daca Dinamo si Viitorul au multi tineri in prima formula de start, nu la fel se intampla cu Steaua si Pandurii.

Stelistii nu au niciun jucator U21 titular in echipa de start, singurul cu pretentii la prima echipa fiind Cojocaru, insa acesta a ajuns rezerva lui Nita. Pandurii au si ei un singur jucator U21 folosit din cand in cand, Pitian, care a bifat 9 aparitii pe teren.

Stelistii au insa nu mai putin de 9 jucatori U21 in acest moment, care joaca la alte formatii. Andrei Gavrila si Pham-Huy sunt la Clinceni, in liga a 2-a, Vilceanu, Tudorie, Enceanu si Stefanescu sunt la Voluntari, Gradinaru la Concordia iar Tarnovan la U Cluj.

Jucatori U21 la primele echipe din clasament:

Astra: Moise (mijlocas, 19 ani, 1 meci), Rosu (mijlocas, 21 de ani, 5 meciuri), Ionita II (mijlocas, 21 de ani, 14 meciuri)
Dinamo: Nedelcearu (fundas, 19 ani, 7 meciuri), Serban (fundas, 20 de ani, 7 meciuri), Filip (mijlocas, 21 de ani, 20 de meciuri), Petre (mijlocas, 18 ani, 3 meciuri), Rotariu (mijlocas, 20 de ani, 22 de meciuri)
Viitorul: Nedelcu (fundas, 19 ani, 17 meciuri), Hodorogea (fundas, 20 de ani, 17 meciuri). Tanase (atacant, 21 de ani, 22 de meciuri), Hagi (mijlocas, 17 ani, 20 de meciuri), Marin (mijlocas, 19 ani, 19 meciuri)
Steaua: Cojocaru (portar, 20 de ani, 7 meciuri), Mihalcea (mijlocas, 17 ani, 4 meciuri), Ontel (atacant, 17 ani, 3 meciuri)
Pandurii: Pitian (mijlocas, 20 de ani, 9 meciuri), Trifu (mijlocas, 20 de ani, 4 meciuri), Margarit (atacant, 19 ani, 1 meci)

VIDEO PROTVPLUS.RO

Sediul agenției de presă Associated Press şi al postului Al Jazeera din Gaza, distruse de o rachetă
BRAT
Modifică setările cookies