Jucatorul de la Barcelona pe care Galca a vrut sa-l ia la Steaua. El a fost "planul B" al lui Guardiola

Jucatorul de la Barcelona pe care Galca a vrut sa-l ia la Steaua. El a fost "planul B" al lui Guardiola

A jucat 4 ani la Barcelona, pentru Espanyol, este adeptul stitlului de joc impus de Guardiola pe Camp Nou si vrea ca Steaua sa devina o urmasa a fenomenului tiki-taka.

"Eu ma ghidez dupa ce a fost in ultimii ani la Barcelona, filosofia de a avea mult timp mingea in posesie, de a domina adversarul" - asa se descria Costel Galca in urma cu cateva luni. Antrenorul Stelei a transformat o echipa de pressing agresiv cu contraatacuri distrugatoare intr-o formatie cu posesie si control total asupra adversarului. In special adversarii din Liga I.

Dupa ce a incercat sa ii aduca Stelei ceva din stilul Barcelonei, Galca a vrut sa transfere un jucator chiar de la Barcelona, scrie Gazeta Sporturilor. Sergi Gómez s-a nascut in 1992, are 22 de ani, a fost crescut de Barcelona, pentru care a prins un meci la echipa mare si 93 la echipa secunda, joaca pe postul de fundas central si este un jucator pe care Galca l-a dorit la Steaua inainte de a fi adusi Papp si Luchin. In cele din urma, Gomez a ajuns la Celta Vigo.

Gomez a reusit sa joace intr-un singur meci la Barcelona, in perioada lui Guardiola. "Planul B" al lui Pep a fost numita mutarea gandita de antrenorul catalan pentru Supercupa Spaniei din 2010 cu Sevilla, cand, din dorinta de a odihni titularii, Guardiola a adus mai multi jucatori de la echipa a doua, printre care si fundasul Gomez.

Sursa citata precizeaza ca acum antrenorul stelist vrea sa reia discutiile cu catalanii de la Barcelona pentru a incerca sa aduca in urmatoarele perioade de mercato, sub forma de imprumut, cativa tineri de la Barcelona B.

VIDEO PROTVPLUS.RO

DOCUMENT. Lista măsurilor luate din 15 mai. Evenimentele private, interzise. Piscinele și cluburile, încă închise
BRAT
Modifică setările cookies