Ionuț Lupescu intră prin alunecare la Andrei Nicolescu: ”Mă bufnea râsul”

Ionut Lupescu andrei nicolescu Dinamo Superliga Ionuț Lupescu / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 31 Mai 2024, 21:26
Data actualizarii: Vineri 31 Mai 2024, 21:30

Dinamo s-a salvat la limită de la retrogradare, după ce a trecut de barajul cu Csikszereda Miercurea Ciuc.

”Câinii” au câștigat cu 2-0 meciul din tur, de pe Arena Națională, în fața a peste 30.000 de spectatori, iar rezultatul de 0-0 de la Miercurea Ciuc i-au ajutat să rămână și în sezonul următor în Superliga României.

Ionuț Lupescu, în prezent oficial în cadrul Clubului Sportiv Dinamo, s-a arătat deschis pentru a prelua o funcție de concudecere la clubul din Superliga României, dar în același timp a avut un discurs dur la adresa celor care conduc destinele echipei.

Fostul mare internațional a dezvăluit de ce discuțiile pentru o eventuală colaborare între CS Dinamo și FC Dinamo 1948, în vederea unei academii, par să se fi blocat. Printre cei vizați de Lupescu se numără și administratorul special al echipei din Superligă, Andrei Nicolescu.

De trei ori campion al României cu Dinamo, Lupescu nu a luat în serios discursul avut de Andrei Nicolescu după barajul cu Csikszereda Miercurea Ciuc.

Ionuț Lupescu îl face praf pe Andrei Nicolescu: ”A condus după 'know-how-ul' pe care-l are”

„Le-am spus și acționarilor majoritari, cu care m-am întâlnit de două ori în cursul anului, că este o mare problemă administrația clubului, conducerea clubului. Nu știu cât de bună este organigrana clubului, dar e clar că nu există niciun om cu competență sportivă, care să înțeleagă fenomenul acesta. Cred că chiar și antrenorul Kopic, poate și Burcă la vremea respectivă, aveau nevoie de cineva cu care să schimbe idei de joc. Din păcate, la noi nu există nici în momentul de față.

Nu e normal, asta înseamnă că ori se fac reduceri masive de posturi ca să salveze finanțele, ori există dorința foarte, foarte mare ca domnul Nicolescu să conducă totul. A și făcut-o, după 'know-how-ul' pe care ne-a spus că-l are și cred că pentru el nu a fost un sezon foarte bun. Oamenii trebuie să înțeleagă că Dinamo a fost întotdeauna un club care s-a bătut la campionat. Faptul că am avut 30.000 la un meci de baraj cu Csikszereda a arătat dragostea pe care o au suporterii pentru Dinamo.

Acum, dacă tot am rămas, sper să devină ceva mai profesionist acest club, să fie angajați oameni care sunt competenți, să lase mândria și dorința și joaca lor, că până la urmă este o joacă de a conduce Dinamo. Poți să cumperi o societate, dar când cumperi o societate ca Dinamo, chiar dacă ești acționar majoritar, nu poți să faci de capul tău. Ai anumite obligații și ei sper să înțeleagă acest lucru.

”Mă pufnea râsul. Păcălește și ceilalți acționari”

Este dureros să văd că nu se schimbă nimic, din câte am înțeles nu se va schimba. Acționarii care sunt majoritari, în afara faptului că ei conduc pe banii altora, cred că și-au garantat managementul clubului pentru încă câțiva ani. De aceea cred că sunt foarte puțini care mai vin să investească la Dinamo, nu e normal ca cineva care dă niște milioane de euro să nu-i poată manageria așa cum vrea el.

Dacă vreți să lăsăm glumele la o parte, am văzut când se spunea că se analizeză acest sezon. Mă pufnea râsul, mă gândeam... deci domnul Nicolescu se autoanalizează? Să fim serioși, asta este o glumă care nu este atât de drăguță. 

De aici e clar totul. Nu mai ai ce să spui, practic păcălește și acționarii ceilalți și suporterii. Nimeni nu mai crede acest lucru. Nu am nimic cu domnul Nicolescu, Doamne ferește, eu spun doar realitatea. Eu, ca și ceilalți, poate spunem multe prostii dar poate spunem și un lucru bun”, a spus Ionuț Lupescu, potrivit Radio Dinamo1948.

FC Dinamo 1948, în această perioadă de mercato

Antrenor - Zeljko Kopic (în negocieri pentru prelungire)

Veniri - / 

Reveniri după împrumuturi - Denis Oncescu (Concordia Chiajna), Andrei Florescu (Progresul Spartac), Cristian Ionescu (CS Blejoi), Alexandru Stoian (Unirea Alba Iulia)

Plecări - Goncalo Gregorio, Daniel Iglesias, Ricardo Grigore, Neluț Roșu, Edgar Ie (contracte încheiate), Domagoj Pavicic (Aris Salonic / împrumut expirat)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!