Liga 1

Walter se ASCUNDE! Patronul lui U Cluj a fost dat in consemn la frontiera! Procurorii acuza evaziune de 18 milioane de euro!

Walter e suspectat ca a cauzat prejudicii de 18 milioane de euro statului roman!

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Mai 2015, 13:31
Data actualizarii: Miercuri 06 Mai 2015, 15:52

UPDATE: Procurorii DIICOT anunta ca Florian Walter nu este de gasit si a fost dat in consemn la frontiera. 

"Liderul gruparii in acest moment se sustrage urmaririi penale. Sunt indicii ca este in tara si oricum ne-am luat masurile necesare sa ramana in tara, oriunde s-ar afla. A fost dat in consemn la frontiera", a spus Giorgiana Hosu, procuror sef adjunct al DIICOT.

Ea a explicat ca firma de salubritate Romprest folosea circuite financiare fictive, prin utilizarea de firme fantoma pentru subcontractarea unor lucrari de prestari servicii, iar muncitorii erau angajati la negru.

Reprezentantii legali ai acestor firme fantoma nu pot fi identificati sau si-au declarat domiciliile in Republica Moldova sau in Ungaria.

 

Firmele fantoma mai erau utilizate si pentru a retrage din conturi mari sume de bani, cu diverse justificari: achizitie de fier vechi, achizitii de cereale, creditari si recreditari de societate.

"Nu exista o evidenta a personalului muncitor subcontractant, nu existau situatii de lucrari. Furnizorii aveau la rândul lor furnizori, care nu declarau livrari sau care tineau inregistrari neconforme cu realitatea. Nu existau rapoarte zilnice de activitate, nu existau locuri de desfasurare a activitatilor de curatenie, numarul de persoane sau calificarea acestora", a mai spus Hosu.

Ca exemplu, Giorgiana Hosu a aratat ca, in numai doua luni, compania Romprest a fraudat bugetul de stat cu 20 milioane lei, prin crearea unui circuit fictiv format din patru societati comerciale, fara documente, fara mijloace de transport, fara delegatii.

"A fost un grup extrem de bine organizat, cu sarcini bine stabilite. Acest grup a fost coordonat de reprezentantul Romprest, inclusiv in demersul de finantare a firmelor fantoma sau de creare a traseelor financiare. Suma totala supusa procesului de spalare a banilor este de 14 milioane euro. Acesti bani au intrat in circuitul legal fie prin aport la capitalul Romprest, fie prin depunerea in conturile a doua societati comerciale nerezidente din Canada si SUA", a mai spus Giorgiana Hosu.

Tot in acest dosar, este implicat si patronul echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, Nicolae Capra.

Aproximativ 50 de persoane vor fi duse la sediul DIICOT din Ploiesti pentru audieri.

(Agerpres)


Patronul Universitatii Cluj are probleme! Au fost facute perchezitii in Bucuresti si Ploiesti, la sediile firmelor lui Walter! Conform Adevarul, actiunea DIICOT ar fi avut loc in aceasta dimineata si ar fi avut 37 de obiective. 50 de persoane vor fi audiate la sediul DIICOT din Ploiesti, anunta sursa citata.

Walter a mai fost anchetat de DIICOT Cluj in noiembrie 2012 in cazul transferurilor in masa facute intra U Cluj si Petrolul, cu valoare zero. In august 2013, Walter a ajuns si el in fata procurorilor DIICOT Cluj pentru cateva ore, dar s-a decis oprirea anchetei.

Modifică setările cookies