"In 10 ani, Steaua va valora un miliard!" Becali s-a razgandit si este gata sa VANDA! Care este pretul corect al campioanei

Steaua va face schimbari importante in 2014

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Mai 2014, 10:15
Data actualizarii: Miercuri 28 Mai 2014, 09:54
Se gandeste sa vanda

Mai multi apropiati ai patronului Stelei spun ca daca Steaua nu se califica in Liga, Gigi vrea sa vanda. Exista insa un paradox - Steaua ar fi mai scumpa daca se califica in Liga Campionilor, insa tentatia ar fi mai mica sa renunte la banii pe care ar urma sa-i incaseze clubul.

Exista 2 lucruri certe - Gig Becali vrea sa se desparta de Steaua in glorie; al doilea este ca ultima suma de bani despre care s-a vorbit, 70 de milioane de euro, i-ar conveni patronului Stelei.

Expunerea uriasa pe care a avut-o ca patron al Stelei nu il mai avantajeaza - pe langa faptul ca i-a ruinat o parte din afaceri si l-a lasat descoperit in fata judecatorilor, alte spete viitoare il pot aduce din nou in situatia de a fi condamnat pentru culpe mai mici decat cele anterioare. Nu vrea sa se mai intoarca niciodata la inchisoare si e dispus sa faca lucruri la care altadata nu s-ar fi gandit.

Cat doreste Becali sa obtina

Patronul Stelei a declarat in multe randuri ca nu isi doreste sa vanda Steaua, dar se gandeste din ce in ce mai mult la aceasta varianta. In urma cu mai putin de 2 saptamani a aparut varianta unui seic care i-ar oferi 70 de milioane de euro, suma pentru care Gigi Becali ar fi gata sa vanda Steaua.

In trecut, Gigi Becali spunea ca numai pentru o suma astronomica ar fi dispus sa renunte la echipa.

Inainte sa intre la inchisoare, Becali anunta: "Eu vand Steaua daca imi cineva suma pe care o cer. Cat cer? 100 de milioane de euro! Sa vina cineva cu banii si ii dau echipa. In 4-5 ani se va alege praful de echipa. La fotbal trebuie sa ai inteligenta, asa cum are Becali"

In martie 2009 s-a mai vorbit despre cumpararea Stelei de catre omul de afaceri israelian Shon Mekyten:
"Am vrut sa vand Steaua, ca nu l-am chemat pe om sa-mi bat joc de el. Am cerut 80 de milioane, pentru ca stiam ca nu da. Daca astazi ma suna si imi spunea ca-mi da 80 de milioane, nici nu-i mai raspundeam la telefon"

In 2008, Becali dadea o declaratie cu adevarat fantezista: "Nu vand Steaua nici pentru un miliard, dar sa stiti de la mine ca peste 10 ani Steaua va valora un miliard de euro". Mai sunt 4 ani pana atunci si pretul Stelei nu a crescut fata de acum momentul in care Becali dadea acea declaratie.

Ce ar vinde Becali

In acest moment, exista doua mari intrebari pentru Gigi Becali - Care este pretul adevarat al Stelei? Cui ar putea sa vanda? La prima dintre acestea, www.sport.ro a incercat sa raspunda.

Lotul de jucatori - maxim 20 de milioane de euro

Brandul si palmaresul - aici este un mare semn de intrebare. Nu exista nicio evaluare facuta de vreo firma de consultanta financiara si reprezinta marea variabila. Unii spun ca poate fi si 10, si 30 de milioane de euro, in functie de cati bani are ofertantul.

Drepturile de marketing - aproximativ 10-12 milioane de euro.

Pe langa aceste active, Steaua mai poate pune intr-o negociere si cash-flow-ul. Este o echipa care poate castiga intre 20 si 40 de milioane de euro, bani care sunt platiti in marea lor majoritate intr-un an fotbalistic. Ultima data, pentru sezonul recent incheiat, Steaua a incasat suma de aproximativ 40 de mil. de euro.

Cu alte cuvinte, pretul Stelei ar fi intre 60 si 100 de milioane de euro. Totul depinde insa de ofertele pe care le-ar primi patronul Stelei.

Modifică setările cookies