Ilie Dumitrescu FCSB mihai pintilii Superliga

Ilie Dumitrescu s-a revoltat în direct: „Cum îl suspenzi tu pe Mihai Pintilii? Stai, mă, puțin!” 

Ilie Dumitrescu îi trage la răspunde pe șeful Școlii de Antrenori din România.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 21 Ianuarie 2023, 16:43
Data actualizarii: Sambata 21 Ianuarie 2023, 16:43

FCSB a plecat în cantonamentul din Antalya fără Leo Strizu (55 ani), antrenorul principal în acte. Roș-albaștrii au fost pregătiți în cele două săptămâni de către Mihai Pintilii (38 ani). Fapt ce l-a deranjat pe Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori din România. Acesta i-a făcut plângere fostului închizător al FCSB-ului, iar Mihai Pintilii riscă o suspendare de minimum 4 etape. 

Ilie Dumitrescu îi ia apărarea lui Mihai Pintilii

Ilie Dumitrescu (53 ani) nu este de acord cu abordarea Comisiei de Disciplină. Fostul internațional român nu consideră că Mihai Pintilii trebuie să fie pedepsit pentru că a antrenat echipa. Totodată, Ilie Dumitrescu amintește că cel care a pregătit-o pe FCSB în cantonamentul din Turcia este un simplu delegat al clubului, și că este strict decizia finanțatorului, în speță Gigi Becali (64 ani), pe cine numește să se ocupe pe partea tehnico-tactică.

„De ce să suspenzi pe cineva care are un statut foarte clar acolo? Ce este? E delegatul echipei, nu? Sau ce are? Cum să-l suspenzi? Ce dacă a condus antrenamente în Antalya?

De ce își asumă responsabilitatea Federația sau cine se ocupă de asta pentru ce se întâmplă la un club privat? Dacă clubul ăsta privat, dacă acest 'owner' își asumă să pună un delegat al echipei să antreneze echipa... Poftim? Reguli? Care reguli? Dacă tu ai acceptat tacit că ăsta antrenează...Cine? Federația sau cine se ocupă de chestia asta. 

Cum s-a pronunțat Becali? 'Dacă regulamentul îmi permite...'. Da? Cum îl suspenzi tu pe Pintilii? Suspenzi un delegat al echipei? Stai, mă, puțin. Tu suspenzi un delegat al echipei? Cum să suspenzi un delegat al echipei? Pe bune? E o glumă asta! E glumă? 

De ce îl pedepsești pe Pintilii, care e delegat? Suspenzi delegatul echipei că antrenează echipă? Ăsta nu e antrenor. Cum să suspenzi un delegat al echipei? Ne trezim în fiecare zi cu câte o glumă din asta proastă... Pintilii s-a dus acolo, a luat tabela și a anunțat: 'Schimbăm acum numărul 4 cu numărul 3'.

Comisia de Disciplină... Mă, dar Comisia asta de Disciplină, când e dat un antrenor afară și așteaptă 10-15-20 de luni ca să i se se de banii, când jucătorii nu sunt plătiți, nu au ce să mănânce și sunt vai de capul lor, depun memorii și stau 3-5-7 luni... Ce înseamnă? Tot Comisia asta?

Așa ceva nu se întâmplă în nicio țară. Deci Comisia de Disciplină a suspendat delegatul echipei că și-a permis să conducă un antrenament... Asta va fi motivarea: 'Delegatul echipei și-a asumat rolul de antrenor principal și trebuie să-i dăm între 4 și 6 etape, nefiind la prima abatere'”, a declarat Ilie Dumitrescu pentru DigiSport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!