Cristi Tanase Steaua Superliga

I s-a indeplinit VISUL! Tanase pleaca IN SFARSIT de la Steaua. Degradarea unui vis de 20 de milioane de euro

Becali i-a dat tricoul cu numarul 10 si banderola. Visa ca va obtine 20 de milioane in schimbul sau.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Iulie 2015, 15:41
Data actualizarii: Vineri 03 Iulie 2015, 16:21

In 6 ani la Steaua, pretentiile Stelei au scazut de 20 de ori. Tanase a pierdut banderola, apoi a prelaut-o din nou si a ramas cu numarul 10. Asteptarile in ceea ce-l priveste au involuat. La 28 de ani, Tanase pleaca in China, la Tianjin Teda, pentru un milion de euro.

Transferul

Tanase a ajuns la Steaua in 2009. Becali a platit 1,8 milioane pentru 50% din drepturile de transfer ale mijlocasului ofensiv. A vrut sa-l vanda, pe rand, cu 20 de milioane pe euro, apoi cu 10 si in cele din urma 5, insa lipsa ofertelor l-a ajutat sa se resemneze. Acum, Tanase e gata sa-si puna semnatura pe un contract care sa-l ia din Romania in schimbul a doar un milion. Favoritul lui Becali a primit premiul de excelenta dupa 6 sezoane la Steaua. Nu s-a transferat la o superechipa din Europa, cum visau el si Becali in momentul trecerii in Ghencea, dar va obtine salariul visat departe de Romania.

Misiunea

Pleacarea lui Tanase elibereaza un loc in primul 11. Radoi are optiunea Chipciu, dar ii va cere aproape sigur lui Becali un transfer solid pentru a crea concurenta in linia de 3 din spatele varfului. Tanase nu scoate doar un jucator dintr-o suma de nume. Si banderola devine vacanta, cel putin provizoriu. Favorit sa fie capitan la Steaua e Varela, omul despre care Radoi a anuntat ca vine al doilea in viziunea sa legata de leadership.

Transferul

Plecarea lui Tanase e prima pe bani reusita de Steaua in 2015. Milionul de euro scos de Becali poate fi reinvestit in achizitii. Anul trecut, Steaua a vandut pe sume importante, care au garantat linistea in contul fotbalistilor, in ciuda ratarii obiectivului Champions League. Becali inca mai spera la o lovitura si in aceasta vara. Chipciu poate fi urmatorul pe lista despartilor pe bani buni, dupa Rusescu, Bourceanu, Chiriches, Gardos, Keseru, Szukala sau Sanmartean.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!