Hizo despre planul lui Copos: "Nu cred ca o sa vanda Rapidul"

Autor: Sport.ro
Joi 01 Octombrie 2009, 12:56
Hizo despre planul lui Copos: "Nu cred ca o sa vanda Rapidul"

Viorel Hizo este convins ca George Copos nu va vinde Rapidul grupului de investitori germani reprezentat de Lutz Stache.”Face cum vrea el, dar eu nu cred ca o sa vanda”, a fost declaratia antrenorului din Giulesti.

"Nu este problema mea daca se vinde. Dar eu nu cred ca George Copos va vinde clubul. Asta este parerea mea. In problemele tehnice de vanzare ale unui club sunt foarte multe detalii, iar detaliile sunt foarte importante. Deci, eu nu cred ca vinde. Dar daca se vinde, se vinde, e proprietatea dansului. Si dansul face ce crede de cuviinta. Vorbim zilnic si acum cinci minute am vorbit", a spus Hizo.

Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, marti pentru Mediafax, ca a a avut o intalnire cu Lutz Stache, unul dintre investitorii germani interesati sa cumpere clubul giulestean, mentionand ca cel mai probabil vanzarea se va finaliza la mijlocul lunii noiembrie. "M-am intalnit cu domnul Lutz Stache, negocierile decurg normal, totul este in grafic si finalizarea vanzarii clubului cred ca se va realiza la mijlocul lunii noiembrie, cand vor fi gata auditul si raportul juridic. Nu cred sa mai apara surprize in cadrul negocierilor cu domnul Lutz Stache.

Vanzarea clubului Rapid se va face pe un leu, asa cum am promis, cumparatorul urmand sa preia datoriile de aproximativ 10 milioane de euro, care s-au produs in anul 2008, din cauza managementului prost", a afirmat Copos. Urmatoarea intalnire dintre cele doua parti va avea loc peste doua-trei saptamani, cand se va finaliza cel mai probabil raportul juridic.
La jumatatea lunii august, un grup de investitori germani a inceput negocierile cu George Copos pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni al SC FC Rapid SA, conform afirmatiilor omului de afaceri Mihai Voiculescu, reprezentantul la Bucuresti al potentialilor cumparatori.

La sfarsitul lunii martie 2008, George Copos a incheiat cu Taher un contract de cedare a 80 la suta din actiunile SC FC Rapid SA in schimbul a aproximativ 13 milioane de euro, dar tranzactia nu s-a mai finalizat. Conform contractului, Taher se obliga sa finanteze gruparea giulesteana, lucru realizat prin imprumuturi de aproximativ opt milioane de euro, bani cheltuiti in principal pentru transferuri de jucatori. In luna octombrie 2008, Fathi Taher a sistat in totalitate finantarea FC Rapid, care a intrat, astfel, intr-o acuta criza financiara. De atunci, cei patru componenti ai Consiliului de Administratie al FC Rapid, Alexandru Bunea, Constantin Zotta, Constantin Toma si Dragos Nedelcu au demisionat pe rand din cauza problemelor financiare ale gruparii giulestene.

Din luna ianuarie 2009 si pana acum, George Copos a mai discutat despre vanzarea pachetului majoritar al SC FC Rapid SA si cu actionarul minoritar Jean Valvis si cu omul de afaceri Ionut Negoita

Iohannis îi cheamă pe români la vot la referendum: ”Să dea o lecție pesediștilor”
BRAT