Hategan si Istvan Kovacs, dati AFARA din Liga de VAR! In toamna arbitrau SUPER MECIURI cu Barca, Juve, Inter, Valencia sau Juventus

Autor: Sport.ro
Vineri 15 Februarie 2019, 14:12

Romanii au interzis in Champions League in urma unei decizii a comisiei de arbitri de la UEFA!

Toata Romania vede Romania in direct la PRO TV! Sambata, 23 martie, 19:00, Suedia - Romania! Marti, 26 martie, 21:45, Romania - Feroe!

Instaleaza aplicatia SPORT.RO pentru Android si iOS. Ai stirile momentului si livescore din toate campionatele!

Din cauza lipsei VAR din Liga 1, Hategan si Istvan Kovacs, cei mai bine vazuti arbitri romani la UEFA, nu vor mai arbitra in acest sezon din Champions League!

Hategan a avut parte de meciuri tari in toamna, cand a fost la centru pentru socurile Barcelona - Inter si Juventus - Manchester United in doua etape consecutive din faza grupelor. Istvan Kovacs a prins si el un joc de Liga, Valencia - Young Boys.

Pentru a evita orice probleme legate de folosirea sistemului VAR, UEFA a hotarat ca numai brigazi din tarile care au aplicat deja metoda asistentului virtual sa poata arbitra in faza eliminatorie a Champions League. UEFA a introdus arbitrajul VAR in Liga incepand cu faza optimilor acestui sezon. Din toamna, sistemul va fi aplicat si in grupe. In Europa League, planul e ca VAR sa fie folosit din sezonul 2020 - 2021. Doar finala acestei campanii va avea parte de asistentul virtual. Hategan si Kovacs au acces la cea de-a doua competitie europeana a cluburilor, unde pot spera in continuare la meciuri tari.

VAR e utilizat acum in Spania, Italia, Franta, Germania si Anglia. Britanicii il folosesc momentam doar in Cupa, urmand ca din sezonul viitor sa-l aplice si in Premier League. VAR i-a ajutat pe arbitri sa ia decizii si la Campionatul Mondial din Rusia.VIDEO PROTVPLUS.RO

Comisia Europeană: Implementarea de către România a recomandărilor MCV a fost accelerată
BRAT