Greii fotbalului au mers la Guvern: Hagi, Popescu, Sandu si Iorgulescu, la discutiile pentru Euro 2020 si problema fiscalitatii in sport!

Mircea Sandu Gino Iorgulescu Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 18 Decembrie 2013, 16:42
Data actualizarii: Joi 19 Decembrie 2013, 00:02

► Vineri 21:00, in direct SPORT.RO: "Pe urmele lui Klitschko"! Ciocan vs Johnson in main event, LIVE PRO TV 22:45!

Greii fotbalului romanesc, Sandu si Iorgulescu, impreuna cu Hagi, Gica Popescu, Tiriac si primarul Oprescu s-au intalnit astazi cu reprezentantii Guvernului pentru a discuta problema organizarii Campionatului European din 2020 la Bucuresti.

In urma cu o saptamana, Guvernul a decis, prin hotarare, sa declare de interes national turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020, consilierul de stat Mirel Palada afirmand ca evenimentul ar putea asigura Romaniei o expunere mediatica si un profil international, precum si un flux de turisti.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat atunci agentiei MEDIAFAX ca decia Guvernului de a declara de interes national turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 reprezinta un lucru exceptional pentru fotbalul romanesc.

"Sunt bucuros ca Guvernul a dat o hotarare prin care Bucurestiul se inscrie la candidatura de organizare a CE-2020, unde sunt inscrise 32 de tari. Prin aceasta hotarare, Guvernul si-a dat acordul privind indeplinirea conditiilor de participare la aceasta candidatura. Tot ceea ce tine de infrastructura, autostrazi si asa mai departe. E un lucru exceptional pentru fotbalul romanesc. Acum urmeaza sa facem o echipa interministeriala. Domnul Gabriel Oprea este persoana insarcinata de primul ministru sa faca aceasta echipa, impreuna cu FRF si MTS", a declarat Sandu pentru MEDIAFAX.

Federatia Romana de Fotbal a depus, la 20 mai, candidatura oficiala pentru gazduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020, ce va fi organizat in 13 orase europene.

Pe langa discutiile despre Euro 2020, oamenii din fotbal au cerut Guvernului si o noua strategie in ceea ce priveste fiscalitatea in sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!