Gica Hagi denis dragus Farul Constanta Ianis Hagi Razvan Marin Superliga

Gică Hagi se mândrește cu jucătorii pe care i-a vândut în străinătate: "Au demonstrat, sunt cei mai buni!"

Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a vorbit despre jucători proveniți din academia clubului, care au făcut pasul la alte echipe din România sau din străinătate.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 16:58
Data actualizarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 16:57

Farul Constanța se află într-un top realizat de CIES care ia în calcul echipele care au format cei mai mulți fotbaliști care evoluează în Europa, 36.

Gică Hagi se mândrește cu jucătorii pe care i-a vândut în străinătate

Hagi a comentat performanța realizată de clubul său în cadrul unei conferințe de presă și spune că jucătorii pe care i-a cedat în România sau în străinătate au demonstrat că sunt valoroși, dând mai multe exemple, precum Ianis Hagi, Răzvan Marin, Denis Drăguș, Alexandru Cicâldău, Florin Tănase, Florinel Coman sau Cristi Manea.

"Suntem mândri că suntem acolo. Se pare că am muncit foarte bine, iar acest lucru este respectat afară. Cifrele arată că facem o muncă fantastică în ultimii ani în România. Poate cea mai bună muncă. Nu uitați că la loturile naționale, chiar dacă nu sunt rezultate, obiectivul nostru numărul unu este acela de a forma jucători pentru loturile naționale.

Au fost la noi în țară, la cele mai bune echipe, cam pe la toate echipele avem jucători. După aceea, am făcut și în afara România, jucători care au jucat afară și care au dovedit, cum sunt cei care s-au consolidat în Belgia, Olanda, Scoția, jucători care au jucat la echipe bune, care au câștigat și campionat, neînvinși, cum a fost Ianis. Cum Drăguș e cel mai bun sau printre cei mai buni de la Standard, cum Răzvan Marin a fost cel mai bun la Standard, iar după l-a semnat la Ajax, cum la Galatasaray a fost semnat Cicâldău. Mă scuzați, dar e Galatasaray!

La noi în țară avem ultimii doi căpitani de la FCSB (n.r - Florin Tănase și Florinel Coman). Sunt ai noștri, crescuți de noi. Așa de bine nu merg lucrurile, dar sunt căpitani. Tase a devenit cel mai bun jucător, golgheter. La echipa campioană (n.r - CFR Cluj) avem un jucător care a fost căpitan la toate loturile naționale și e la echipa națională, Manea. Deci peste tot avem jucători. Dacă am omis pe cineva, nu îi am pe toți, n-am venit cu hârtia făcută.

Toți cei 36 de jucătoru sunt în circuitul echipei naționale. Într-o zi sau alta pot ajunge acolo sus. Eu cred că asta suntem noi acum. Clubul nostru poate să se gândească că avem viitor mare, dacă ne vom dezvolta așa cum prevăd eu lucrurile, cu optimismul meu și dezvoltarea pe care trebuie să o aibă Farul în următorii cinci ani. Cred că putem fi unul dintre cele mai bune cluburi din România. Avem cea mai bună academie, o să-i vedeți și pe ceilalți care vor veni. La ultimele meciuri am jucat cu patru jucători născuți 2003, 2002, 2005 și 2006. Practic continuăm același lucru", a spus Gheorghe Hagi, la o conferință de presă.

Farul Constanța, în topul cluburilor care au format cei mai mulți fotbaliști care evoluează în Europa

CIES Football Observatory a publicat luni un studiu care a luat în calcul un număr de 31 de campionate de primă ligă de pe continent.

Ajax Amsterdam este clubul care a format cei mai mulţi jucători ce evoluează în Europa, arată un studiu al Observatorului fotbalului (CIES), care ia în calcul 31 de campionate de primă divizie de pe continent.

Cluburile formatoare sunt cele în care jucătorii au evoluat cel puţin trei ani între vârsta de 15 şi cea de 21 de ani.

Ajax este pe primul loc, cu 85 de jucători, urmat de Benfica Lisabona (73) şi Dinamo Kiev (72), clubul a cărui primă echipă este antrenată de mai bine de doi ani de românul Mircea Lucescu.

Top 10 este completat de:

  • 4. Dinamo Zagreb 69 de jucători
  • 5. Şahtior Doneţk 64
  • 6. Partizan Belgrad 63
  • 7. Real Madrid 60
  • 8. Steaua Roşie Belgrad 60
  • 9. FC Barcelona 59
  • 10. Sporting Lisabona 58

În ce priveşte fotbaliştii din cele cinci mari campionate ale Europei, big-5, pe primul loc, cu 43 de jucători, este Real Madrid, care le devansează pe FC Barcelona (38) şi Paris Saint-Germain şi Olympique Lyon (câte 34).

Jucătorii luaţi în considerare au făcut parte din prima echipă a cluburilor analizate pe 1 octombrie. De asemenea, trebuie să fi jucat în campionat în sezonul curent sau, dacă este cazul, să fi jucat în campionate de seniori în fiecare dintre cele două sezoane precedente (nu sunt luate în calcul echipele B ale cluburilor). Al doilea şi eventual al treilea portar au fost incluşi în toate cazurile.

Singura echipă din România care apare în top este Farul lui Gheorghe Hagi (ex-Viitorul), cu 36 de jucători.

Modifică setările cookies