Gică Hagi anunță capitolul la care fotbalul românesc stă excelent

Superliga Gică Hagi, la meciul cu FCSB / Foto - Gabriel Chirea
Ionuț Stoica
Data publicarii: Duminica 21 Aprilie 2024, 07:35
Data actualizarii: Duminica 21 Aprilie 2024, 07:44

Farul s-a impus cu scorul de 5-1 în fața celor de la CFR Cluj, în etapa a cincea din play-off-ul Superligii.

Farul Constanța, sub comanda lui Gică Hagi, a dominat întâlnirea încă de la început, deschizând scorul în minutul 22 printr-o execuție superbă a lui Louis Munteanu. Pe finalul primei reprize, echipa de pe litoral a continuat să preseze și a reușit să înscrie din nou, de această dată prin "perla" lui Hagi, Ionuț Cojocaru.

Umilința a continuat în a doua repriză, cu Constantin Grameni înscriind un gol superb în minutul 68. 

  • Gică Hagi, la meciul cu FCSB / Foto - Gabriel Chirea

Ardelenii au reușit să reducă din deficit în minutul 76 prin Philip Otele, dar speranțele unei reveniri nu au fost de durată, întrucât, Ionuț Cojocaru era pe cale să înscrie o "dublă" în minutul 78. Tabela a fost fixată de către Cristi Ganea, în minutul 83.

Gică Hagi: "Nu ar trebui sa se pună problema să nu avem antrenori"

La flash-interviul de după meci, antrenorul echipei constănțene, Gică Hagi, a discutat tema antrenorilor români, asigurând lumea că țara noastră nu va duce lipsă de tehnicieni talentați în viitor.

"Regele" i-a lăudat pe colegii săi din "generația de aur" ce au ajuns să antreneze după ce și-au pus ghetele în cui. Printre aceștia putem enumera nume precum Dorinel Munteanu, Costel Gâlcă sau Ioan Ovidiu Sabău.

"România, având acea generație de aur, plus generația ce a urmat după noi, nu ar trebui să se pună problema să nu avem antrenori.

Se știe, avem antrenori, și din generația noastră, dar și cei mai tineri decât noi, care au jucat la nivel foarte mare. Dar și cei care nu au jucat și sunt antrenori foarte buni. Au demonstrat mulți în Divizia A." a declarat Gheorghe Hagi, după meci.

Hagi simte că noțiunea de "profesor" nu mai există în fotbal

"Eu zic că noțiunea de antrenor în România ar trebui sa capete un contur puternic, cum era pe timpul meu. Pe timpul meu era "profesorul". Eram după el, mergeam după el, eu zic că în momentul de față, acest lucru s-a pierdut." a declarat tehnicianul celor de la Farul Constanța, după meci.

Clasament Play-off

Standings provided by Sofascore
 
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!