Gabi Tamas Dinamo Ovidiu Burca Superliga Gabi Tamaș, în Premier League / Foto: Getty Images

Gabi Tamaș se poate întoarce în fotbal, după ce și-a anunțat retragerea

Gabriel Tamaș (39 de ani) a susținut o conferință de presă în care și-a anunțat retragerea din fotbal.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 28 Octombrie 2023, 16:57
Data actualizarii: Sambata 28 Octombrie 2023, 16:58

Fundașul a susținut o conferință de presă în care și-a prezentat motivele pentru care a luat această decizie, cu toate că, spune el, ar fi putut juca ”încă 5-6 ani”.

Tamaș și-a manifestat intenția de a rămâne implicat în fotbal chiar și după retragere, iar acum ar putea reveni mai repede decât s-ar fi așteptat. Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, a fost întrebat despre posibilitatea ca fostul internațional să se alăture staff-ului său.

Ovidiu Burcă: ”Gabi este un personaj. O să mă gândesc”

După ce a vorbit la superlativ despre fundașul trecut prin Premier League, La Liga și Ligue 1, Burcă a spus că se va gândi la această variantă.

"E un moment trist. Gabi este un personaj. A fost un fotbalist mare al fotbalului românesc. Cred că a avut un talent imens. El a jucat la cel mai înalt nivel, dar totuși cred că ar fi putut să dea mai mult. Fotbaliștii mor de două ori. O dată când se retrag și a doua oară de moarte naturală.

Cred că lasă în urma lui o carieră frumoasă, trebuie să fie mândru de ce a realizat. O să mă gândesc. Este un personaj aparte, băiat foarte carismatic, care știe foarte mult fotbal și de ce nu, poate da.", a declarat Ovidiu Burcă.

Cu 67 de selecții la naționala României, pentru care a marcat trei goluri, Gabi Tamaș se poate lăuda cu o carieră impresionantă. A evoluat la echipe importante din străinătate, unde a făcut pasul prima oară în 2003, la Galatasaray.

A urmat Spartak Moscova, iar apoi Celta Vigo (La Liga) și Auxerre (Ligue 1). Cea mai importantă provocare a carierei a fost, fără îndoială, în Premier League, acolo unde a evoluat pentru West Bromwich Albion. În 2010 a fost transferat pe vremea când echipa evolua în Championship, iar apoi a urmat promovarea în Premier League, unde a strâns trei sezoane.

În Anglia a mai evoluat pentru Doncaster, Watford și Cardiff City, iar ultima sa experiență în străinătate a fost în Israel, la Hapoel Haifa.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!