Francezii de la L'Equipe il fac pe Bute canadian!

Autor: Sport.ro
Duminica 29 Noiembrie 2009, 12:10
Francezii de la L'Equipe il fac pe Bute canadian!

Presa franceza l-a prezentat pe Lucian Bute ca fiind canadian de origine romana!

Bute l-a facut pe Andrade sa planga: "Am fost ca un Ferrari!"

BUTE E FANTASTIC! L-a facut KO pe Andrade in runda a 4-a!

VEZI aici toate fazele meciului

"Canadianul de origine romana si-a pastrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF" - asa prezinta L' Equipe victoria stralucita a lui Bute cu Andrade!

Lucian Bute s-a stabilit in Canada acum 6 ani si este extrem de iubit peste ocean! 
Bute este  un adevarat fenomen in Montreal unde a capatat un statut asemanator celui al lui Ricky Hatton in Anglia!

Tatal lui Lucian Bute, Stefan, a declarat dupa ce fiul sau si-a pastrat titlul mondial ca era sigur ca mexicanul Librado Andrade va fi facut KO.

"Am avut emotii doar in primele doua reprize, apoi, cand am vazut ca incepe sa-l piste cu stanga, nu mi-am mai facut probleme. Eram sigur ca o sa-l doboare la pamant. Mi-a spus inainte de meci ca-i foarte bine pregatit si sa nu-mi fac prea multe griji. Sunt foarte fericit, abia astept sa vina acasa, sa petrecem sarbatorile impreuna", a spus Stefan Bute.

Mama lui Lucian Bute, Maricica, a recunoscut ca nu a putut sa se uite la meci: "Sunt cea mai fericita mama din lume. Nu m-am uitat la meci, sunt slaba, sunt mama lui si ma doare. La acest meci am avut cele mai mari emotii de pana acum. Il astept acasa cu centura cu diamante, centura care ascunde multa suferinta, munca, riscuri si durere".

Pugilistul Lucian Bute si-a pastrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, dupa ce l-a invins prin KO, in repriza a patra, pe mexicanul Librado Andrade, intr-un meci disputat la Quebec. Romanul a castigat la puncte primele trei reprize la puncte, iar in a patra l-a trimis la podea pe Andrade de doua ori.

Lucian Bute l-a invins pe Andrade si in urma cu un an, la 24 octombrie, in Bell Centre din Montreal, cand Bute a dominat 11 runde, insa a fost trimis la podea in cea de-a 12-a (si ultima), iar arbitrul a incheiat lupta cand romanul s-a ridicat. Astfel, Bute si-a aparat pentru a doua oara centura mondiala, impunandu-se la puncte. Andrade a afirmat, imediat dupa meci, ca arbitrul l-a favorizat pe Bute, incetand sa numere atunci cand romanul se afla la podea.

Bute a castigat centura mondiala IBF in 20 octombrie 2007, la Montreal, dupa ce l-a invins prin KO in repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. De atunci pugilistul roman si-a aparat de trei ori titlul mondial in fata americanul William Joppy (20 octombrie 2007), in fata mexicanului Librado Andrade (25 octombrie 2008) si in fata columbianul Fulgencio Zuniga (14 martie 2009).

Bute l-a facut pe Andrade sa planga: "Am fost ca un Ferrari!"

BUTE E FANTASTIC! L-a facut KO pe Andrade in runda a 4-a!

VEZI aici toate fazele meciului
 

 

 

Românii explică de ce pleacă din țară. Până în 2060, am mai putea rămâne doar 12 milioane
BRAT