FCSB a pierdut procesul de la FIFA contra lui Galatasaray!

FCSB FIFA Galatasaray Olimpiu Morutan Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 01 Iunie 2024, 15:39
Data actualizarii: Sambata 01 Iunie 2024, 15:39

FCSB a pierdut procesul de la FIFA deschis împotriva lui Galatasaray. Bucureștenii i-au acuzat pe turci că nu au plătit un bonus de un milion de euro pentru Olimpiu Moruțan.

În luna septembrie a anului trecut, Gigi Becali anunța că va merge la FIFA pentru a-și căuta dreptatea. Finanțatorul de la FCSB susținea că, potrivit unei clauze stipulate la momentul vânzării lui Olimpiu Moruțan, Galatasaray trebuie să achite un bonus de un milion de euro dacă turcii se califică în grupele UEFA Champions League.

FCSB a pierdut procesul de la FIFA împotriva lui Galatasaray în cazul Olimpiu Moruțan

Galatasaray a ajuns în grupele UCL, însă a refuzat să vireze banii respectivi către FCSB, susținând că Moruțan nu se mai afla sub contract în momentul calificării.

FIFA a dat dreptate clubului Galatasaray și a respins solicitarea celor de la FCSB. Bucureștenii trebuie să achite 20.000 de dolari, costuri de judecată.

Explicația judecătorului este simplă: "Jucătorul a fost transferat la Ankaragucu pe 20 august, iar calificarea (n.r - în grupele UEFA Champions League) a fost obținută pe 29 august". Drept urmare, "clauza nu s-a activat, iar suma nu trebuie plătită".

Documentul oficial al FIFA Football Tribunal apare pe site-ul oficial al forului mondial și a fost preluat de avocatul turc în drept sportiv Fatih Şaşıoğlu, pe contul său de Twitter.

Gigi Becali era convins că va câștiga: "Poate să dureze și un an, dar 100% ne luăm banii"

Într-un interviu acordat în octombrie 2023, Gigi Becali era convins că FCSB va obține milionul de euro de la Galatasaray în urma procesului deschis la FIFA.

"Ne judecăm cu ei acum. Trebuie să luăm un milion de euro, că el a participat în Liga Campionilor. Ei au zis 'Da, domne, dar nu era la noi'. Păi, nu era la voi, dar a și jucat. Nu că nu era la voi. A și jucat două meciuri. Atunci ne judecăm la FIFA, așteptăm. Poate să dureze și un an. 100% ne luăm banii pe Moruțan", spunea Becali, în octombrie.

Moruțan a jucat în două meciuri pentru Galatasaray sezonul trecut, chiar în turul 2 preliminar din Champions League, contra lui Zalgiris (2-2 și 1-0).

Mijlocașul român nu se afla însă la Galatasaray în momentul calificării în grupele UCL. Pe 20 august era vândut la Ankaragucu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!