Gigi Becali FCSB FIFA Galatasaray Olimpiu Morutan Superliga

Lovitură pentru Gigi Becali: FCSB ar urma să piardă procesul de la FIFA

Gigi Becali a anunțat recent că FCSB va merge la FIFA pentru a-și căuta dreptatea într-un proces cu Galatasaray privind un bonus pe care ar trebui să îl încaseze din transferul lui Olimpiu Moruțan.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 30 Septembrie 2023, 16:59
Data actualizarii: Sambata 30 Septembrie 2023, 16:59

La începutul acestei stagiuni, Gigi Becali a anunțat că Galatasaray trebuie să achite un milion de euro către FCSB, după ce turcii s-au calificat în grupele UEFA Champions League. Clauza a fost inclusă în momentul vânzării lui Olimpiu Moruțan la gruparea din Super Lig, în 2021.

FCSB ar urma să piardă la FIFA procesul cu Galatasaray

Moruțan a jucat în doar două meciuri la Galatasaray din acest sezon, cu Zalgiris Vilnius, în preliminariile Champions League. Pe 20 august, mijlocașul român a fost vândut la Ankaragucu, iar câteva zile mai târziu Galatasaray a obținut calificarea în grupele celei mai importante competiții europene.

La FIFA, câștig de cauză ar urma să aibă clubul Galatasaray. Jurnalistul Salim Manav, de la publicația turcă Ajansspor, susține că FCSB ar fi încasat bonusul de un milion de euro pentru calificarea clubului Cim Bom în grupele Champions League doar dacă Olimpiu Moruțan ar fi continuat la gruparea din Istanbul.

"Procesul intentat de FCSB la FIFA împotriva lui Galatasaray va fi soluționat în favoarea clubului galben-roșu întrucât clauza respectivă este condiționată de continuarea contractului lui Moruțan", a scris jurnalistul Salim Manav.

Gigi Becali era convins că va câștiga: ”Galatasaray trebuie să-mi dea un milion de euro”

Transferul lui Olimpiu Moruțan (24 de ani) la Galatasaray în 2021 i-a adus lui Gigi Becali aproximativ 4,1 milioane de euro, sumă la care se va adăuga un alt bonus, susține patronul FCSB-ului.

Înainte de a prinde transferul la Ankaragucu, Moruțan a fost testat de antrenorul Okan Buruk la Galatasaray în două meciuri din preliminariile UEFA Champions League, cu Zalgiris Vilnius (2-2 și 1-0).

În ambele meciuri, Moruțan a intrat din postura de rezervă și a strâns, în total, 29 de minute. Pentru că turcii s-au calificat în grupele Champions League, iar mijlocașul român a evoluat pentru echipă, Galata trebuie să-i plătească lui Becali aproximativ un milion de euro.

„Uite cu Moruțan acum. Galatasaray l-a băgat câteva minute în preliminarii, s-au calificat, acum trebuie să-mi dea un milion. Le-am trimis scrisoare! Ne-am dus la FIFA. Moruțan așa cum e el, aduce milioanele”, a spus Becali.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!