Petrolul risca depunctarea, dar poate fi salvata de TAS! Petrolul poate pierde la masa verde un singur meci! Cand va fi luata o decizie:

Autor: Sport.ro
Joi 26 Septembrie 2013, 16:56

►Sport.ro prezinta: NOAPTEA CEA MAI LUNGA! Sambata spre duminica: 14 ORE IN DIRECT! Vezi AICI programul!

UPDATE: 17.00

Avocatii FC Petrolul sustin ca gruparea nu a incalcat prevederie legale, deoarece articolul 46.7.1 din ROAF este nelegal, contravine legislatiei Uniunii Europene si a fost totodada anulat de o decizie a TAS, in urma unei sesizari a clubului Cfr Cluj.

"TAS s-a pronuntat in mod inechivoc in data 28 iunie 2013, când a anulat Decizia Comitetului Executiv al FRF din data 18 iunie 2012 cu privire la modificarea articolului 46.7.1 al ROAF. in acest sens, este extrem de important de precizat ca modificarea articolului 46.7.1 din ROAF din data de 18 iunie 2012 includea si regula conform careia cluburile care evolueaza in Liga I trebuie sa inscrie in raportul de arbitraj un numar de minim 5 jucatori formati la nivel national, aceasta prevedere fiind anulata expres de decizia TAS. in consecinta, apreciem ca art. 46.7.1 al ROAF este nelegal, astfel ca acesta urmeaza a fi subtituit de prevederile aplicabile cele mai apropiate, respectiv de cele UEFA. in concluzie, FC Petrolul Ploiesti nu a incalcat, in niciun moment, vreo prevedere legala in vigoare valabila si aplicabila", se arata intr-un comunicat al FC Petrolul Ploiesti, semnat de avocatul spaniol Josep F. Vandellos Alamilla.

Petrolul a mentionat ca originea articolului 46.7.1 din ROAF se afla in reglementarea adoptata de UEFA in 2005, sub numele de Home Grown Player’s Rule. Aceasta regula prevede ca orice echipa care joaca intr-o competitie europeana sa aiba cel putin opt jucatori formati la nivel national (patru de club si patru din aceeasi asociatie nationala) printre cei 25 de jucatori inscrisi in competitie.

Petrolul Ploiesti sustine ca articolul din ROAF este mai apropiat de regula "6+5" implementata de FIFA in 2008, care a fost anulata de Comisia Europeana, deoarece este o discriminare directa bazata pe criterii de nationalitate si contravine astfel libertatii de miscare a muncitorilor.

"Articolul 46.7.1 aSa cum este in momentul de fata in ROAF FRF se aseamana mai mult cu regula FIFA 6+5, decât cu regulile HGO UEFA, care asa cum am punctat, nu contin nicio restrictie cu privire la jucatorii care pot fi folositi intr-un joc sau inscrisi in raportul de arbitraj al respectivului joc", a explicat Alamilla.

UPDATE: 16.40

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat ca vineri va avea loc o intalnire a reprezentantilor Ligii cu departamentul juridic al FRF pentru a se lamuri situatia clubului Petrolul, acuzat ca a incalcat la trei partide regulamentul privind folosirea a 5 jucatori formati in Romania.0

"Maine dimineata vom avea o intalnire cu departamentul jurdic al FRF pentru a lamuri situatia Petrolului privind incalcarea articolului 46.1 din ROAF. Lucrurile sint mai complicate, pentru ca articolul respectiv a fost anulat de o decizie a TAS intr-un litigiu intentat de CFR Cluj dupa care a fost introdus din nou. Dar o data ce a fost anulat de TAS, instanta suprema, nu stiu cum poate fi reintrodus fara sa fie modificat.

De asta spun ca lucrurile sunt complicate si trebuie sa discutam. Doua dintre meciurile in care se considera ca nu au avut cinci jucatori formati la nivel national s-au jucat inainte de 30 august, cand Comitetul Executiv a reintrodus articolul. Deci s-ar putea sa fie incriminat doar un meci (cel cu Dinamo)", a spus Valentin Alexandru pentru Mediafax.

UPDATE: 13.34
Juristul Federatiei Romane de fotbal spune ca Petrolul are motive de teama, intrucat modificarile aduse dupa decizia TAS nu mai sunt valabile.

"Este mai mult problema Ligii, pentru ca ei dispun de rapoartele de arbitraj. Dar vom verifica si noi. Regulamentele in vigoare sint cele din 2011, articolele abolite de catre TAS in 2012 au fost doar niste modificari aduse ulterior. Ele nu mai sunt in vigoare, insa cele din 2011 raman valabile. Stim ca exista o limita de jucatori", a spus Adrian Stangaciu pentru Gsp.


UPDATE 13.00
Surse federale sustin ca Petrolul va avea castig de cauza la TAS,
tinand cont de faptul ca si CFR a trecut printr-o situatie asemanatoare si si-a gasit dreptatea la Lausanne.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a obligat in urma cu cateva luni Federatia Romana de Fotbal sa scoata din regulament paragraful 46.7.1, privind situatia jucatorilor extracomunitari, lucru care nu s-a intamplat pana in prezent.

UPDATE 12.30 Otelul a solicitat la LPF victoria la masa verde; in etapa a 4-a, Petrolul a invins Otelul cu 2-1, insa nu a respectat regulamentul FRF.

"Am facut o sesizare la LPF legata de acest aspect, este adevarat. Ma mir ca nu s-a aflat pana acum, deoarece noi am jucat meciul direct in etapa a patra", a declarat directorul general al clubului Otelul Galati, Narcis Raducan. (DigiSport)


Probleme uriase in Liga I. Petrolul risca sa fie depunctata cu 8 puncte. Ploiestenii urmeaza sa fie depunctati pentru ca au incalcat regulamentul FRF de la articolul 7, punctul 1.

Petrolistii au incalcat articolul 46.7.1.1 din regulamentul FRF, in care spune ca au voie sa foloseasca maxim 5 extracomunitari si sunt obligati sa aiba in raportul de arbitraj minim 5 jucatori formati la nivel national

Regulamentul FRF

46.7.1.1. Echipele din Liga I:

a) in anii competitionali 2012/2013 si 2013/2014 au dreptul sa foloseasca 5 jucatori extracomunitari in acelasi timp in teren si au obligatia sa inscrie in raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 5 jucatori formati la nivel national

b) in anul competitional 2014/2015 au dreptul sa foloseasca 3 jucatori extracomunitari in acelasi timp in teren si au obligatia sa inscrie in raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 6 jucatori formati la nivel national

c) incepand din anul competitional 2015/2016 au dreptul sa foloseasca 2 jucatori extracomunitari in acelasi timp in teren si au obligatia sa inscrie in raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 8 jucatori formati la nivel national si au obligatia sa inscrie inraportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 8 jucatori formati la nivel national

Cele 4 meciuri in care au incalcat regulamentul
Petrolul - Brasov 0-0
Otelul - Petrolul 1-2
Petrolul - Chiajna 2-0
Dinamo - Petrolul 1-1

Ramai pe www.sport.ro pentru detalii

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, fără mască în Parlament. ”Orban a fost amendat”
BRAT