"E singura solutie". Conducerea Petrolului, prima reactie dupa depunerea cererii de insolventa! Ce fotbalist paraseste echipa

Dupa ce fostii campioni de la CFR au intrat oficial in insolventa, acum a venit si randul Petrolului sa isi depuna actele. Fosta detinatoare a Cupei Romaniei este cea de-a 6-a echipa din prima liga care si-a depus actele pentru a intra in incapacitate de plata (DETALII AICI).

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Februarie 2015, 14:36
Data actualizarii: Vineri 06 Februarie 2015, 21:28

Conducerea Petrolului a intaintat "pe ascuns" o cerere de intrare in insolventa, desi in urma cu doar o saptamana oficialii de pe Ilie Oana anuntau ca echipa fi ocolita de problemele financiare cu care se confrunta alte cluburi din Liga I.

Cererea inaintata de clubul ploiestean va fi judecata in cursul saptamanii viitoare, atunci cand sefii vor trebui sa se prezinte in fata judecatorilor cu un plan viabil de reorganizare financiara.

Prima reactie oficiala a venit destul de tarziu, directorul executiv Andi Cringu explicand motivele inaintarii acestei cereri.

"Era singura solutie de care mai dispuneam pentru a evita intrarea in faliment. Este o masura pe care am luat-o in scopul supravietuirii clubului, in conditiile in care conturile sunt blocate, nu puteam face plati, iar furnizorii si ei blocati. Odata cu intrarea in insolventa putem debloca modalitati de redresare a situatiei. E foarte important sa se stie ca, in situatia existenta acum, Petrolul nu putea evolua oricum in cupele europene, date fiind criteriile financiare impuse de UEFA, care se refera si la cazuri de blocare a conturilor si datoriilor", a spus oficialul Petrolului pentru Jurnalul Prahovean.

Jurnalul Prahovean noteaza ca vestea nu le-a picat bine fotbalistilor lui Mircea Rednic, care au multi bani de recuperat.

"Jucatorii trebuie sa inteleaga situatia si, cel mai important, sa isi dea seama ca lucrurile nu sunt chiar atat de rele. Odata cu procedura de insolventa isi vor recupera si ei sumele restante. Reorganizarea prevedere, normal, si plati catre ei. Sunt frictiuni, intr-adevar, dar speram ca vom rezolva problemele", a mai spus Andi Cringu.

Petrolul Ploiesti are datorii de circa 2.8 milioane de euro, dintre care 2.6 milioane catre stat.

De Lucas pleaca la Rijeka

Petrolul s-a despartit in aceasta iarna de Juan Albin si Njongo Priso, iar in aceste zile va mai pierde un jucator important. Spaniolul Pablo De Lucas, fotbalist adus in Romania de Cosmin Contra si consderat unul dintre cei mai buni jucatori ai Petrolului, spune adio Ligii I.

Sosit in 2013 de la Salamanca, la recomandarea lui Cosmin Contra, spaniolul Pablo De Lucas va parasi Liga I in aceasta iarna. Mijlocas cu 44 de meciuri in Liga I, considerat punct fix in echipa Petrolului, De Lucas va lua drumul Croatiei.

Acesta s-a inteles cu ocupanta locului 2 din Croatia, echipa care l-a vandut in aceasta iarna cu 10 milioane de euro pe Andrej Kramaric. De Lucas si-a dat acordul pentru a semna si asteapta ca sefii Petrolului sa-i dea drumul.

De Lucas mai avea contract cu Petrolul pana in 2016

Pablo De Lucas a mai jucat de-a lungul carierei la Sporting Gijon, Alaves, Villajoyosa, San Roque, Rayo Vallencano B si Salamanca

1.8 milioane de euro este cota mijlocasului, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.de

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!