Superliga

După Gigi Becali, și Mihai Stoica se teme de jocuri de culise în Liga 1: "Play-off-ul nu e ceea ce trebuie"

Liga 1 a trecut din sezonul 2015/2016 la sezonul play-off/play-out din dorința de a avea mai multe meciuri tari și o luptă mai strânsă la titlu.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Decembrie 2021, 09:14
Data actualizarii: Duminica 26 Decembrie 2021, 09:16

Totuși, în fiecare an au existat contestatori ai noului sistem. Unul dintre motive a fost reprezentat de înjumătățirea punctelor la intrarea în play-off/play-out, regulă care dezavantajează formațiile aflate în top

Mihai Stoica nu mai vrea play-off în Liga 1

De asemenea, Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, susține că play-off-ul nu mai este o idee bună pentru Liga 1, temându-se de jocuri de culise din partea echipelor care nu mai au nimic de pierdut, așa cum declara și patronul Gigi Becali în urmă cu 10 zile.

"Chiar dacă am militat în trecut pentru sistemul cu play-off, pentru clubul pe care îl reprezint play-off-ul nu e ceea ce trebuie. Antipatiile se pot arăta în a doua parte a play-off-ului din partea unora care nu mai au nimic de câştigat sau de pierdut din punct de vedere sportiv, dar pot câştiga din alte puncte de vedere. Nu mă refer la criteriul financiar, ci dacă eu nu suport o echipă şi nu o suport, bineînţeles că o să fac tot ce pot să nu ia campionatul. În play-off se pot schimba multe

Mi-ar plăcea un play-off, spre exemplu cu CFR. E lucrul cert, dacă nu se întâmplă vreo insolvenţă sau vreun faliment, cine ştie, se aud multe din zona aia. Mi-ar plăcea aşa cum am spus, CFR, noi, Rapid, Dinamo, o Craiova şi nu ştiu, mai puneţi una, Sepsi, pentru că are stadion prea frumos", a spus Mihai Stoica, la Telekom Sport.

Gigi Becali nu vrea Rapid în play-off

După 3-1 contra celor de la Rapid, Gigi Becali spunea că nu și-ar dori formația giuleșteană în play-off. Patronul celor de la FCSB se teme că, din cauza rivalității, echipa lui Mihai Iosif "se va da la o parte" împotriva lui CFR Cluj la finalul sezonului, atunci când se poate da bătălia decisivă pentru titlu.

Întrebat despre FC Botoșani, o echipă despre care s-a spus, de asemenea, că ar face jocurile celor de la FCSB, Gigi Becali a negat vehement această variantă.

"De ce mă tem? Vă împărtășesc și vouă. N-aș vrea Rapid în play-off. Nu mă interesează pe mine de ei, dar mă refer la faza a doua a play-off-ului. La final, să zicem că în ultimele 2-3 meciuri joacă cu CFR... se dau la o parte. Se va întâmpla să fie două autogoluri. Îți spun eu, Săpunaru e fotbalist. Dacă eram la națională, îl luam la echipa națională, dar el este atât de înrăit împotriva FCSB..

(n.r - despre FC Botoșani) Nu există niciodată ca să accept  chiar dacă cineva vrea. S-a întâmplat, v-am mai spus, puteam să fiu campion cu Iașiul. Mi s-a propus și n-am acceptat. Am spus că trebuie să fiu corect și drept", a spus Gigi Becali, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro X.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!