Gica Hagi Farul Constanta Rusia Ucraina Liga 1

VIDEO După discursul manifest contra războiului, Gică Hagi sprijină copiii din Ucraina! Doi juniori se pregătesc cu Farul Constanța

Gheorghe Hagi nu stă pasiv la numărul mare de refugiați ajunși în România. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 10 Martie 2022, 10:51
Data actualizarii: Joi 10 Martie 2022, 10:57

Vladimir Putin (69 ani) a șocat întreaga lume când a decis să invadeze Ucraina în urmă cu două săptămâni. Volodymyr Zelensky (44 ani) nu a stat pasiv la bombardamentele Rusiei și i-a răspuns cu aceeași monedă liderului de la Kremlin, ceea ce a dus la un adevărat război în țara noastră vecină. 

Gică Hagi a condamnat demersul președintelui Rusiei și a avut un discurs tăios în care a condamnat războiul. Dar „Regele” nu s-a rezumat doar la declarații și a legitimat la grupele de copii și juniori ale Farului Constanța doi puști ucraineni, care au fugit din țara vecină din cauza bombardamentelor. 

„Începând din această săptămână la antrenamentele de juniori ale clubului Farul participă doi jucători ucraineni.

Roman Barhan și Dmitri Kutsenco au reușit să părăsească Ucraina alături de familiile lor în prima zi de război și s-au stabilit între timp la Constanța. Cei doi tineri jucători sunt verișori, practicau fotbalul la Cernomoreț Odesa și vor avea ocazia să-și continue activitatea fotbalistică sub culorile Farului.

Dmitri Kutsenco are 14 ani și se antrenează cu grupa 2008 (antrenor Marius Axinciuc), iar Roman Barhan, în vârstă de 12 ani, participă la antrenamentele grupei 2010 (antrenor Ionuț Florea)”, este comunicatul oficial emis de Farul Constața.

Hagi: „De ce intri la mine în casă? Nu vă săturați?”

După ultimul meci din campionatul regulat, 0-1 cu Universitatea Craiova, Gică Hagi a uitat pentru un moment de fotbal și a vorbit despre situația tragică din Ucraina. Antrenorul constănțenilor este de părere că acest război provoacă pierderi globale în toate capitolele și îi îndeamnă pe diplomați să remedieze acest conflict.

„Acum cu toţii ne dăm seama ce bine e să ai pace, să fie linişte, pentru că nimeni din lume nu îşi doreşte acest lucru (n.r. război), pentru că pentru mine ar fi fundamental şi îmi doresc să se oprească cât mai repede, pentru că toată lumea pierde.

Toată lumea pierde şi zic si eu 'stop'! Şi cât mai repede să facă să se înţeleagă între ei, că sunt multe interese şi mulţi bani la mijloc şi de aici vin toate probleme în societate în momentul de faţă.

De la interse mari şi bani foarte mulţi şi nu ne mai săturăm. Cei care s-au dus acolo ar trebui să-i oprească, nu noi, noi ceilalţi suntem mici, cei mari, care sunt mari şi care au putere şi informaţii şi ştiu ce să facă, să o facă repede.

Vrem pace şi linişte, sport, cultură, sănătate, viaţă frumoasă. Nu putem să trăim cu bombe şi cu ce vedem, asta nu poate să existe, nu îmi vine să cred, în fiecare zi nu îmi vine să cred, sunt şocat.

Opriţi-vă şi să ne bucurăm cu toţii de sănătate şi de linişte şi să fie pace pe Pământ, că aşa toată lumea o să piardă. Eu nu ştiu ce e în mintea celor care atacă, care pornesc un război, ce gândesc ei.

Nu se satură cu ce au? Nu le ajunge? Cât vrei? Ce vrei? De ce intri la mine în casă, vrei şi casa mea, şi a lui ăla, şi a lui ăla, dar cât vreţi? Nu vă săturaţi câţi bani aveţi?

Câtă putere aveţi... nu vă săturaţi? Şi mă gândesc la toată populatţa din Ucraina, la tot ce s-a întâmplat.

Cât trăim şi avem ochi, să fie bine, nu să stăm în... săracii de ei. Dar din păcate eu sunt mic, ce am zis eu nu cred că se ia în seamă”, a declarat Gică Hagi după eșecul cu Universitatea Craiova.

Modifică setările cookies