Liga 1

DNA face acuzatii dure si DINAMITEAZA fotbalul romanesc! Becali a finantat FCSB cu bani obtinuti din despagubiri frauduloase

Becali are din nou probleme cu justitia.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Februarie 2020, 23:50
Data actualizarii: Miercuri 19 Februarie 2020, 23:50

Patronul FCSB este acuzat de spalare de bani intr-un dosar care vizeaza retrocedarea suspecta a unui teren din Voluntari, a carui valoare a fost evaluata eronat si ilegal. Becali ar fi transferat banii prin conturile nepotului sau, dar si al sotiei, finantand astfel echipa pe care o conduce.

"In perioada octombrie 2018 - noiembrie 2019 a folosit sume din conturile alimentate cu despagubirea supraevaluata fraudulos pentru a transfera capital cu titlul de imprumut asociat catre societati comerciale pe care le detinea: ARCOM, FCSB, Uzina Mecanica Dragasani, Imunomedica Provita, Cellcon Invest", se arata in rechizitoriu, informeaza gsp.ro.

Becali l-a folosit pe nepotul sau, Vasile Geambazi, ca interpus pentru a primi retrocedarea uriasa a terenului din Voluntari: 62 de milioane de euro. Procurorii sustin ca Geambazi a incasat banii de la stat, iar apoi patronul FCSB diverse sume in mai multe conturi pentru ca acestea sa ajunga in final chiar la el.

"Nepotul meu a obtinut despagubiri de o suta de milioane de euro. Dar l-am chemat la puscarie si i-am spus: «Vasi, si asa avem destui bani. Renunta la 45 de milioane îin favoarea ANRP». I-am făcut cadou statului român 45 de milioane de euro! Iar restul banilor s-au dus pe dontii pe la biserici si pe la spitale, nu mi-a transferat mie nimic", a declarat Becali la Romania TV.

Daca se dovedeste a fi adevarat, Becali risca intre 3 si 10 ani de inchisoare. Patronul FCSB a mai executat 2 ani de puscarie in perioada mai 2013 - aprilie 2015, cand a fost eliberat conditionat. Becali spune ca se teme de un nou dosar si ca isi pregateste plecarea din tara, in Grecia, unde se poate muta cu toata familia. Cu toate acestea, el spune ca nu va renunta sa finanteze echipa din strainatate.

Modifică setările cookies