DEZASTRU in Liga I! Doar 4 cluburi fac profit, restul au datorii de 68 mil! Solutia: "Sa falimentam tot si sa o luam de la zero" 

DEZASTRU in Liga I! Doar 4 cluburi fac profit, restul au datorii de 68 mil! Solutia: "Sa falimentam tot si sa o luam de la zero" 

Steaua si Viitorul sunt singurele cluburi care au facut profit serios anul trecut. Astra si Pandurii sunt si ele pe plus. 

Liga I are doar 4 cluburi care fac profit. Gigi Becali si Gica Hagi au scos peste 1 milion de euro din fotbal in 2014, potrivit rapoartelor publicate de Ministerul Finantelor, potrivit Gazetei Sporturilor. Steaua i-a adus lui Becali un profit de 4,9 milioane de euro, in ciuda absentei Champions League. Steaua a avut venituri colosale: 24 de milioane de euro, de 4 ori mai mult decat ale rivalei Dinamo si dublu fata de Astra, care a jucat si ea in Europa League!

Investitiile lui Hagi in Academie dau roade din ce in ce mai bune. 1,5 milioane de euro e profitul Regelui din 2014. Astra a incasat 580.000 de euro, in timp ce Pandurii 110.000 de euro.

Pe lista datornicelor sunt restul de echipe din Liga I! Cap de lista sunt CFR si Dinamo, cluburi aflate in insolventa si in plin proces de reorganizare.

CFR a pierdut 7 milioane de euro, insa marea surpriza vine la CSU Craiova, nou-promovata care a cheltuit sume importante si care are sustinere masiva din partea Primariei. Oltenii au inregistrat pierderi de peste 4 milioane de euro in 2014!


Petrolul, Dinamo si VOluntari au pierdut peste 1,3 milioane de euro, in timp ce vicecampioana Targu Mures a pierdut aproape 800.000 de euro. CSMS Iasi a pierdut cel mai putin: 7000 de euro.

"Ultima solutie: FALIMENTAREA fotbalului romanesc!"

Seful comisiei de Licentiere, Viorel Duru, sustine ca echipele din Liga I platesc salarii prea mari jucatorilor si anunta noi cluburi in insolventa. "La mai toate cluburile, salariile sunt foarte mari in raport cu veniturile. Unii raportaru, pana in 2012, peste 100% bugetul salariilor, dar pe langa salarii, un club mai are si alte cheltuieli. UEFA recomanda ca fondul salarial sa ajunga la cel mult 70% din buget", spune Duru in Gazeta Sporturilor. "Ma astept sa mai intre si altii in insolventa. Ultima solutie ar fi falimentarea fotbalului romanesc si reluarea activitaii de noi entitati juridice, pe niste baze economice puternice. Toate datoriile astea ararna ca o piatra de moara. sa vedem cati vor reusi sa iasa din insolventa", avertizeaza Duru.


238 de milioane de euro au intrat in fotbalul romanesc din drepturile TV in ultimii 7 ani.

68 de milioane de euro e datoria cumulata a celor 14 echipe care vor juca in Liga I in sezonul urmator. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Fostul primar al sectorului 2 Neculai Onțanu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare
BRAT
Modifică setările cookies