Marius Sumudica Astra Liga I Superliga

DezASTRA la Giurgiu | Ziua in care campioana Romaniei poate primi o noua lovitura: Sumudica a facut memoriu la FRF si poate primi raspunsul dupa meciul cu Muresul

Astra va juca astazi la Targu Mures, de la ora 18:30. Pentru Sumudica, acesta poate fi unul dintre ultimele meciuri ca tehnician al campioanei, daca nu chiar ultimul.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 22 Septembrie 2016, 08:41
Data actualizarii: Joi 22 Septembrie 2016, 08:59

La mai putin de un an de la momentul in care Astra producea poate una dintre cele mai mari surprize din istoria recenta a campionatului romanesc, cucerind titlul de campioana, formatia giurgiuveana e la pas de colaps.

Astra a reusit in aceasta vara o noua minune, aceea de a prinde grupele UEFA Europa League, dar aceasta izbanda pare ca nu a sosit si cu salvarea clubului.

Campioana Romaniei se confrunta cu probleme financiare grave, iar atmosfera din vestiar a devenit una inclestata. Neplatiti, jucatorii Astrei au avut un debut de sezon dezastruos in Liga I, iar relatiile par sa se fi rupt intre ei, dovada si discursul lui Sapunaru dupa infrangerea cu Medias: "Suntem penibili. Tragem la carute diferite. Cand ne vom da seama ca trebuie sa tragem la aceeasi caruta, vor veni si rezultatele".

Pe langa lipsa rezultatelor pozitive, Astra poate primi o lovitura fatala.

Editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor scrie ca Marius Sumudica, antrenorul care i-a adus Astrei primul si singurul titlu din istorie, a depus un memoriu la FRF, cerand clubului plata a 280.000 euro. Memoriul va fi judecat astazi, iar daca raspunsul ii va fi favorabil lui Sumudica, acesta va obliga Astra la plata restantelor. Daca sefii clubului nu se vor conforma, Sumudica ar putea parasi chiar liber clubul.

In situatia lui Sumudica se afla si alti fotbalisti.

Banii de la UEFA vor intarazia, ca anul trecut

Astra mai are o problema mare. Ca si anul trecut, clubul nu va putea primi banii pentru calificarea in grupe la data stabilita decat daca va face pana la 30 septembrie dovada ca nu are datorii.

In sezonul trecut, Astra s-a aflat in aceeasi postura, primind banii cu intarziere, dupa rezolvarea litigiilor.

3.000.000 euro trebuie sa primeasca Astra de la UEFA in acest moment, fara cota din market-pool si banii aferenti castigarii punctelor in faza grupelor, daca acest lucru se va intampla.

Modifică setările cookies