De la anul, insolventa nu poate insemna doar excluderea din Europa, dar si din PLAY OFF. Propunere pentru seful FRF: "Daca UEFA nu le permite, nu trebuie sa joace nici in Play Off"

Autor: Sport.ro
Vineri 22 Aprilie 2016, 18:09

	De la anul, insolventa nu poate insemna doar excluderea din Europa, dar si din PLAY OFF. Propunere pentru seful FRF: "Daca UEFA nu le permite, nu trebuie sa joace nici in Play Off"

Doua echipe din Play Off-ul Ligii I nu au primit licenta pentru participarea in cupele europene in sezonul viitor. De la anul, formatiile aflate in aceasta situatie, respectiv insolventa, ar putea sa nu mai aiba nici macar dreptul de a juca in Play Off.

Dinamo si ASA Targu Mures s-au luptat in acest sezon pentru Play Off si continua sa se bata pentru o clasare cat mai buna la finalul stagiunii. Indiferent de locul pe care vor incheia insa, acestea nu vor putea juca in cupele europene.

De la anul, formatiile aflate in insolventa ori cele care nu indeplinesc conditiile de licentiere pentru Europa, respectiv achitarea tuturor datoriilor pana la data impusa, ar putea fi interzise chiar si in Play Off.

O spune Andrei Vochin, unul dintre consilierii presedintelui Razvan Burleanu. Acesta a vorbit despre procesul de licentiere, spunand ca va propune ca formatiile cu dificultati financiare sa nu mai aiba dreptul de a juca in Play Off.

"Eu cred ca si cei de la UEFA au recomandat in acest sens. Si cred ca si la TAS raspunsul va fi la fel. Mie imi pare rau, pentru ca Dinamo ar merita sa joace in cupele europene, avand in vedere cum a jucat in ultimul timp. Dar regulamentul e regulament.

Eu o sa propun ca echipele aflate in insolventa sa nu mai aiba dreptul de a juca in play-off. Pentru ca UEFA nu permite echipelor in insolventa sa participe in cupele europene. E logic. Pentru locurile de cupe europene ar treebui sa se lupte echipe care au dreptul de a participa", a declarat Andrei Vochin la Dolce Sport.

Si mai vehement este insa Ioan Andone. Antrenorul spune ca echipele in insolventa nu ar trebui sa joace in Liga I.

"N-ar trebui sa mai joace in Liga 1 echipele care sunt in insolventa. Sa joace echipe care dau salariu 1000 de euro, dar sa plateasca la timp", a comentat si Ioan Andone la Dolce Sport.

Bucureștiul se pregătește de noi măsuri de relaxare. Se vor putea organiza concerte cu 300 de oameni
BRAT
Modifică setările cookies