VIDEO Daniel Niculae, după tirada lui Gigi Becali: "Sclavi sunt la dânsul acasă! Dezgust și greață, vom lua măsuri"

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Iunie 2023, 17:25
Data actualizarii: Marti 27 Iunie 2023, 17:26

Daniel Niculae a oferit o replică dură după tirada lui Gigi Becali la adresa FRF și a cluburilor din Liga 1 care nu au votat pentru eliminarea regulii U21.

Gigi Becali a mers în această dimineață la sediul LPF în tentativa de a schimba articolul din regulament care obligă cluburile să folosească un jucător U21 titular la toate meciurile din Liga 1.

Daniel Niculae, după tirada lui Gigi Becali: "Sclavi sunt la dânsul acasă! Dezgust și greață, vom lua măsuri"

Propunerea celor de la FCSB a fost supusă la vot, iar Gigi Becali nu a avut câștig de cauză: 7 cluburi au votat pentru, 7 împotrivă, iar două s-au abținut. Omul de afaceri a avut o reacție dură la adresa care nu i-au susținut inițiativa, numindu-i sclavi și trădători.

Printre cei care au votat împotrivă s-a numărat și Rapid. "Nenea Șucu, sclav!", a spus Becali, făcând referire la acționarul majoritar al giuleștenilor.

Prezent la evenimentul în care a fost stabilit țintarul următorului sezon din Liga 1, Daniel Niculae, președintele giuleștenilor, a catalogat drept "suburbană" reacția lui Gigi Becali și a anunțat că Rapid va lua măsuri.

"Suburbană. Nu știu cum o să puteți voi să transmiteți așa ceva în știri. Fac apel la voi și la televiziunile de sport pentru că s-a coborât foarte mult nivelul. Nu doar că nu este un exemplu - pentru că n-a fost niciodată un exemplu domnul Becali - dar fiecare club încearcă să vină cu ceva în plus, ceva pozitiv, exact pentru a schimba percepția oamenilor ca aceștia să prindă iar încredere în fotbalul românesc. Suporterul, în general, și-a pierdut încrederea în conducători, în jucători, în fotbalul românesc, în general. Bineînțeles că vom lua măsuri. O să ne gândim și veți vedea pe parcurs.

Sclavi? La dânsul la Palat sau la dânsul acasă. Este un limbaj foarte... nici măcar suburban. De cea mai joasă speță. Să apari la televizor și să vorbești în halul ăsta... problema e că nu e prima dată. Cu toții încercăm să atragem oameni competenți, care să vină să ajute fotbalul și apar astfel de manifestări care nu-și au locul în societate. Vom avea și noi o reacție cât de curând.

Îl vedeți pe domnul Șucu să aibă o reacție sau măcar 10% din reacția (n.r - lui Gigi Becali?)... normal că dezgust și greață. Nu poți să ai o asemenea reacție. Luptele domnul Becali cu FRF sunt luptele dânsului. Când vrei să schimbi ceva, trebuie să ne punem prima dată la masa negocierilor. Lucrurile nu se pot schimba peste noapte, doar venind din partea unuia sau a altuia. Așa puteam și noi să mergem și să presiune. De aceea fotbalul românesc este unde este.

Am avut noroc că am întârziat vreo 7 minute. Dânsul a fost la Comisie, nu la Adunarea Generală. Reacția avută a fost de față cu dumneavoastră, nu de față cu colegii mei", a spus Daniel Niculae.

Cum arată listele „sclavilor” și „stăpânilor” din Superliga în viziunea lui Gigi Becali

Patronul FCSB spera să obțină de la conducătorii din Superliga un vot în favoarea inițiativei sale de a desființa regula U21, care obligă cluburile din Superliga la folosirea unui jucător U21 în primul „11”.

Bogdan Bălănescu a votat împotriva inițiativei lui Becali, lucru care l-a înfuriat pe Gigi Becali, care a dezvăluit iritat că îl va suna pe primarul Voluntariului, Florentin Pandele, să-l întrebe dacă este sclav.

„Voluntari m-a dezamăgit. Pandele e finul meu, dar e sclav. Poate să se supere, dar e tot sclav. E posibil ca Bălănescu să îl fi întrebat. O să vorbesc cu el să văd. „Ești sclav? Tu, finul meu, ești sclav?” Eu știu că finul meu e puternic, nu am fini sclavi… Cine este stăpân acolo e trădător și sclav! Să audă toată lumea la televizor”, a spus Gigi Becali.

  • „Stăpâni”: FCSB, FCU Craiova, CFR Cluj, FC Botoșani, Universitatea Craiova, FC Hermannstadt și Poli Iași.
  • „Sclavi”: FC Voluntari, Oțelul Galați, Dinamo, Petrolul Ploiești, UTA Arad, „U” Cluj și Rapid.
  • S-au abținut Farul Constanța și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!