Dani Coman FC Hermannstadt Sibiu Liga 1

Dani Coman, președintele lui Hermannstadt, apel disperat după doar trei etape: "Ajutați-ne! Suntem neplătiți din aprilie"

Dani Coman, președintele lui FC Hermannstadt, a avut un discurs dur la adresa autorităților din Sibiu, care nu susțin clubul din punct de vedere financiar.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 August 2022, 23:11
Data actualizarii: Luni 01 August 2022, 23:10

După primele trei etape, FC Hermannstadt este neînvinsă și are 5 puncte. La câteva minute după remiza nou-promovatei cu FC Botoșani, scor 1-1, Dani Coman a vorbit despre problemele financiare de la echipă, spunând că se gândește serios să părăsească clubul.

Dani Coman, președinte Hermannstadt: "N-avem sprijin din partea nimănui!"

Coman spune că jucătorii lui FC Hermannstadt au primit ultimele salarii în aprilie și nu înțelege de ce Primăria Sibiu nu sprijină clubul din punct de vedere financiar.

  • Dani Coman

"Eu sunt mândru de jucători, antrenori și obiectivul realizat, acela de a promova această echipă. Am crezut că după promovare se vor schimba lucrurile în bine. Din păcate, nu s-a schimbat absolut nimic. Sunt aceleași probleme care erau înainte. Mă întreb în fiecare zi de ce se mai construiește stadionul la Sibiu. Pentru ce? Dacă această echipă nu are pic de sprijin, nu există pic de interes de la nimeni din Sibiu, exceptând pe doamna Daniela Cîmpean, care ne-a ajutat cât a putut. N-avem sprijin din partea nimănui! De ce la alte echipe, Buzău, Pitești, Iași, Cluj, se pot finanța echipele de către primării și la Sibiu nu? Dacă nu se vrea ca această echipă să facă performanță, să ne spună și nouă și să ne luăm bagajele și să plecăm, eu, jucătorii și antrenorii.

Am ajuns în situația în care mi-e rușine să intru în vestiar. Am venit aici să mă ocup de fotbal, cu Radu Neguț, cu Măldărășanu. Avem jucători cu mare caracter, n-au comentat niciodată, indiferent unde ne-am antrenat. Am ajuns să le spunem ce? Că așteptăm banii din drepturile TV și le dăm? Să aștept în fiecare săptămână că se va întâmpla ceva la clubul ăsta? Dacă nimeni nu vrea să vorbească aici și să supere pe cineva, eu vreau să-i supăr pe toți. Toți oamenii de afaceri din Sibiu, autoritățile din Sibiu, pe toți.

Nu e echipa lui Dani Coman. Eu am venit aici și am promovat echipa. E echipa sibienilor, nu a mea. Da, iau în calcul serios să plec de la Hermannstadt. Îmi doresc să fac performanță. Pentru asta am nevoie de jucători, antrenori, toată lumea să fie fericită și să fie plătită. Ultimul salariu l-au încasat în luna aprilie. Gândiți-vă cum vin jucătorii la antrenament. Dacă toată săptămâna stai și te gândești că ai apartament neplătit, că ai rate, nu poți să te motivezi și să joci. Dar băieții au făcut-o exemplar de fiecare dată. Acum ne bazăm doar pe Ștefan Băcilă și Claudiu Rotaru. Cât să mai poată și oamenii ăști? Ștefan Băcilă plătește singur de 6 luni. Nu mai poate, vă spun eu. Ajutați această echipă pentru că merită. Dacă nu, dărâmați una din tribune, faceți un tablou cu echipa asta, puneți-l pe Măldărășanu deasupra tuturor și bucurați-vă că ați promovat, că mai mult nu se poate realiza.

Păcat că s-a realizat o mare performanță, cu un buget limitat, mult mai mic decât al contracandidatelor. Am ajuns în situația să ne fie rușine să intrăm în vestiar. Am venit cu tot sufletul aici, m-am atașat de oraș, de oameni, mi-am făcut prieteni foarte mulți în Sibiu și, sincer vă spun, mi-ar părea rău să se termine. Eu sper să înțeleagă lumea că fără sprijin financiar nu putem realiza absolut nimic", a spus Dani Coman.

FC Hermannstadt nu are încă un stadion propriu, iar în așteptarea finalizării lucrărilor de la arena din Sibiu își jocă meciurile de acasă la Mediaș.

În următoarea etapă, sibienii conduși de Marius Măldărășanu vor primi vizita lui FC Voluntari.

Modifică setările cookies