OFICIAL Răsturnare de situație: Corvinul Hunedoara schimbă stadionul pentru meciurile din Europa League!

Corvinul Hunedoara Anton Helesteanu Europa League Sibiu Europa League
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 13:07
Data actualizarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 13:11

Corvinul Hunedoara va fi reprezenta României în Europa League din postura de câștigătoare a Cupei.

Divizionara secundă a fost marea surpriză a Cupei României. Corvinul lui Florin Maxim a câștigat finala contra celor de la Oțelul Galați (2-2, 3-2 d.l.d.), iar ulterior a primit licența din pareta UEFA pentru participarea în Europa League.

Corvinul Hunedoara va juca la Sibiu în competițiile europene

Corvinul nu va putea juca la Hunedoara meciurile din Europa League, având în vedere că stadionul "Michael Klein" nu îndeplinește cerințele impuse de UEFA. Formația din Liga 2 anunțase inițial că va juca la Sfântu Gheorghe, pe arena lui Sepsi, însă oficialii clubului s-au răzgândit.

Până la urmă, Corvinul Hunedoara va juca la Sibiu, pe Stadionul Municipal, o arenă cu o capacitate de puțin peste 12.000 de locuri. Motivul? Stadionul din Sibiu este mai aproape de Hunedoara decât cel din Sfântu Gheorghe, astfel că fanii hunedoreni pot face mai ușor deplasarea.

"Cred că cel mai important lucru care trebuie menționat acum pleacă de la inițiativa comunității locale, pe care am văzut-o propagată în spațiul public, și care se referă la dorința de a evolua în cupele europene pe o arenă cât mai apropiată de localitatea noastră, de preferință la Sibiu. Nu în ultimul rând, și dorința jucătorilor și staff-ului a fost în concordanță cu cea a hunedorenilor, ținând cont că pe această arenă s-a obținut cea mai importantă performanță din istoria de peste 100 de ani a fotbalului din Hunedoara. Pe cale de consecință, am acționat în două direcții, concomitent. 

Am făcut toate diligențele necesare pe lângă Federația Română de Fotbal, Departamentul Internațional, pentru a putea certifica UEFA, în timp util, arena din Sibiu. Pe de altă parte, ne-am adresat domnului primar, Dan Bobouțanu, cu rugămintea de a intermedia obținerea acceptului din partea Consiliului Local, Sibiu, ținând cont de faptul că stadionul “Municipal” se află în subordinea acestei entități. Astăzi, în momentul când stăm de vorbă, ambele direcții au convers, în sensul în care putem anunța toată suflarea corvinistă că toate jocurile din competițiile continentale se vor disputa pe arena “Municipal” din Sibiu!

Pe cale de consecință clubul nostru dorește să mulțumească domnului primar, Dan Bobouțanu, inițiatorul proiectului nostru, precum și administrației locale din Sibiu, condusă de doamna primar Astrid Fodor, care au discutat și s-au implicat, necondiționat, pentru a soluționa acest demers.  

Nu mai puțin important a fost și sprijinul și asistența permanentă pe care l-am primit din partea Federației Române de Fotbal, prin Departamentele Licențiere și Internațional, în obținerea Licenței UEFA, prin procedură extraordinară, și în mutarea locului de disputare a jocurilor echipei noastre la Sibiu, în conformitate cu ceea ce și-a dorit întreaga comunitate hunedoreană.

Suntem în contact permanent cu conducerea clubului FC Hermannstadt, implicit cu domnul Ștefan Băcilă, pentru a putea să ne ridicăm la nivelul competiției în care evoluăm. În sprijinul afirmației mele, vă pot informa că la Sibiu s-a trecut deja la decaparea suprafeței de joc, ea urmând să fie înlocuită cu una nouă, la cele mai înalte standarde. Chiar ne dorim să vedem, din nou, un stadion alb-albastru și să ne bucurăm, împreună, de această poveste frumoasă pe care au scris-o Florin Maxim și băieții săi formidabili!", a spus Anton Heleșteanu, directorul sportiv de la Corvinul Hunedoara, într-un interviu publicat pe pagina de Facebook a clubului.

Corvinul îi mulțumește lui Sepsi

De asemenea, Anton Heleșteanu a ținut să le mulțumească oficialilor de la Sepsi care s-au arătat imediat dispuși să o găzduiască pe Corvinul pentru meciurile din competițiile europene.

"Clubul Sepsi ne-a ajutat foarte mult, într-un timp, de asemenea, foarte scurt în demersul pe care l-am făcut pe lângă Federația Română de Fotbal de a obține Licența UEFA, prin procedură extraordinară. Clubul nostru își manifestă gratitudinea pentru ajutorul necondiționat oferit de clubul din Sfântu Gheorghe, până la urmă, unei echipe care reprezintă fotbalul românesc în a doua cea mai importantă competiție europeană.

Drept urmare, le mulțumim public clubului Sepsi OSK și domnilor Diószegi László, Kertesz David și bunului meu prieten, Hadnagy Attila și le dorim multă baftă în viitor", a mai spus Heleșteanu.

Corvinul Hunedoara își află pe 18 iunie adversara din Europa League

Corvinul Hunedoara va începe din turul 1 preliminar al Europa League, unde nu va fi cap de serie. Cele cinci posibile adversare din această fază sunt Sheriff Tiraspol (Republica Moldova), Maribor (Slovenia), Wisla Cracovia (Polonia), Pafos (Cipru) și Paksi FC (Ungaria).

Tragerea la sorți pentru primul tur preliminar din Europa League este programată pe 18 iunie. Meciurile se vor juca pe 11 iulie (turul) și 18 iulie (returul).

Dacă va trece de prima adversară, Corvinul va ajunge în turul 2 preliminar Europa League. În cazul în care vor fi eliminați, hunedorenii vor coborî în turul 2 preliminar din Conference League, astfel că patru meciuri europene sunt garantate.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!