dan sucu Rapid sepsi Liga 1

Dan Șucu, un nou atac la adresa lui Sepsi: "Din taxele mele și ale dumneavoastră sunt plătiți jucătorii! Așa câștigă Viktor Orban voturi"

Dan Șucu spune că Sepsi este subvenționată din toate părțile, iar salariile jucătorilor sunt plătite din banii cetățenilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 August 2022, 16:55
Data actualizarii: Joi 04 August 2022, 16:54

Acţionarul FC Rapid, Dan Şucu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că echipa Sepsi OSK Sfântu Gheorghe este suvenţionată din toate părţile, subliniind că "nimic nu este sănătos acolo".

Dan Șucu critică strategia de la Sepsi

"Am luat de pe internet o hotărâre a Consiliului Municipal Sf Gheorghe, prin care s-a instituit un concept nou pentru a susţine la nivel local sportul de performanţă, nu cel de masă. Hotărârea este tipărită şi urcată pe internet, dar nu şi anexele. Nu ştiu exact care e sprijinul. Oraşul pompează mulţi bani în echipă, nu are suficienţi bani, atunci va veni la bugetul federal şi va cere, UDMR va bate cu pumnul în masă, va spune că, nu ştiu, va ieşi de la guvernare, şi normal că li se vor da bani. 

Din taxele mele şi ale dumneavoastră veţi plăti salariile jucătorilor de la Sepsi. Există ajutoare, subvenţii care se dau câtre diferite echipe, există o echpă Sepsi, subvenţionată din toate părţile. Nimic nu e sănătos acolo din punct de vedere economic. Nu mi se pare normal ca un oraş precum Clujul, care are echpă cu stadion, cu suporteri, de ce să mai aibă nevoie de ajutpr din partea comunităţii. 

Este un mod pentru Viktor Orban de a-şi câştiga voturi în Transilvania. Faptul că se face cu banii ungurilor e treaba lor, dar când se face şi cu banii mei, atunci e o problemă", a spus Şucu, într-o conferinţă de presă, potrivit news.ro.

Şucu crede că oamenii de afaceri implicaţi în fotbal văd doar ce câştigă, adică "mărunţis", dar nu văd ce pierd.

El consideră că zona politică intervine fără sens în fotbal. "Este o mare problemă, nu o binecuvântare", a afirmat Şucu.

Dan Șucu, în mai: "E strigător la cer! Asta nu e competiție, ci haiducie"

Dan Șucu nu este la primul astfel de discurs la adresa lui Sepsi. În luna mai, noul acționar de la Rapid spunea că ar putea fi vorba chiar despre o deturnare de fonduri, în cazul în care fondurile de la Guvernul Ungariei merg către sportul de elită din România.

"Nu e o lovitură pentru celelalte echipe faptul că un Guvern al unei țări vecine investește 3,5 milioane în fiecare an în bugetul unei echipe care concurează aici? Aia nu e tot o lovitură? E normal? Unde e normalitatea? Reclamele alea de la OTP Bank și MOL sunt reclame pe baze comerciale?

Care e beneficiul lor? Mi se pare fără sens, nimeni nu întreabă. Ăsta nu e un mod de a intra în competiție. Dacă competiția sportivă e reglementată în mod corect și există cu adevărat o competiție sportivă, competiția organizatorică e haiducie. Acolo sunt haiduci, nu sunt competitori adevărați. Asta nu e competiție, e haiducie!

Asta e și mai strigător la cer. O primărie poate să spună că are dorința de a promova Piteștiul, ok. Dar de ce nu o promovează fanii Piteștiului nu știm. Asta e altă problemă. Dar eu vin cu bani ai contribuabilor dintr-o țară vecină ca să susțin o echipă din țară respectivă... eu sunt convins că motivarea dată de cei care subvenționează a fost că subvenționează sportul de masă.

Dacă mergi și vezi că acei bani subvenționează sportul de elită, aia se numește deturnare de fonduri și e pedepsită penal. Sunt tare curios dacă vreodată Curtea de Conturi, echivalentul din Ungaria, ar veni vreodată să vadă ce se întâmplă cu banii contribuabililor din Ungaria", spunea Șucu, în mai 2022.

Modifică setările cookies