Cum a ajuns regulamentul din ABSURDISTAN al Ligii I sa o faca pe Steaua sa-si piarda portarul care se batea pentru un loc la Euro

Cum a ajuns regulamentul din ABSURDISTAN al Ligii I sa o faca pe Steaua sa-si piarda portarul care se batea pentru un loc la Euro

FRF vrea sa dea din sezonul viitor prioritatea tinerilor. Chiar si in fata randamentului unor jucatori care anul acesta se luptau sa prinda Euro 2016.

Prima victima a noului regulament impus de FRF din sezonul viitor in care un club din Liga I trebuie sa aiba in permanenta in teren un jucator de U21 ar putea fi Steaua. De fapt, nu Steaua, ci portarul Nita.

Florin Nita a trecut printr-un sezon excelent. Daca la inceputul campionatului Radoi l-a fortat pe Cojocaru, meciurile mai putin convingatoare ale acestuia l-au adus pe Nita in prim plan. Goalkeeperul adus de la Chiajna a impresionat atat de mult incat chiar a devenit un rival al lui Silviu Lung Jr. pentru al treilea post de portar la nationala pentru Euro 2016.

Noul regulament FRF nu il vizeaza direct pe Nita, dar Steaua se poate trezi in situatia in care va trebui sa joace cu Cojocaru din sezonul viitor, sfidand practic forma buna a actualului titular, ca sa poata sa aiba in teren in permanenta un jucator de U21.

Becali incearca in aceasta vara sa aduca mai multe nume importante din Liga I. Razvan Marin, Ivan, Florin Tanase. Toti trei s-ar incadra in regulamentul nou impus de FRF, dar in continuare o intrebare ramane de pus: cum e mai corect - jucatorii sa fie schimbati pentru ca nu au varsta "corecta" sau pentru ca nu dau randamentul potrivit?

Pentru cei de la FRF e important ca jucatorii tineri sa prinda mai multe meciuri de top in Liga I. Cluburile in schimb prefera randamentul de moment. Chiar daca Vlad Mihalcea, spre exemplu, dupa forma aratata in ultimul sezon, nu ar putea sa fie titular in fata unui Sanmartean, ipotetic vorbind, regulile FRF il pot impune in primul 11 tocmai pentru ca nu exista alta varianta la Steaua.

Solutii exista. Spre exemplu, cluburile din Liga I ar trebui sa inceapa vanatoarea de transferuri pentru pusti, ca sa poata avea in permanenta un jucator U21 in teren. Insa cum marea majoritate a cluburilor din Liga I se zbat intre datorii si insolventa, pare greu de crezut ca acest regulament va scoate in fata jucatorii de valoare. Cel mai probabil vor exista solutii de compromis.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ciclonul din Marea Neagră aduce inundații în România. În Galați, oamenii au ieșit cu barca pe străzi
BRAT
Modifică setările cookies