VIDEO EXCLUSIV Culio, vital pentru CFR Cluj chiar și la 38 de ani! De ce l-a adus Dan Petrescu

Tibi Curt, vicepreședintele Farului Constanța, a vorbit despre rolul pe care îl are Emmanuel Culio la CFR Cluj. Mijlocașul a revenit la campioana României, la 38 de ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Septembrie 2021, 13:03
Data actualizarii: Joi 16 Septembrie 2021, 13:14

Este bine cunoscut faptul că Emmanuel Culio a fost o piesă importantă pentru CFR Cluj în perioada în care Dan Petrescu era antrenorul echipei. După întoarcerea ”Bursucului”, mijlocașul argentinian s-a întors la echipă. S-a zvonit chiar că Petrescu ar vrea să-l aibă pe sud-american în staff-ul său, după ce acesta se va retrage.

De ce l-a adus Dan Petrescu pe Culio

„Am discutat cu Dan Petrescu, îmi povestea despre Culio, vorbeam de activitatea lui de acolo. Îmi povestea la superlativ despre el, că e un jucător foarte bun, care se pregătește exemplar. Spunea că și l-ar dori în orice moment la echipă pentru că dă ”vibe-ul” vestiarului, arată ce trebuie făcut.

Mai ales pentru cei tineri, care văd un jucător care este mai în vârstă. Vine cu o oră și jumătate înainte de antrenament, rămâne după antrenament. Pentru el este un pilon de bază în cadrul echipei, atât ca randament, cât și ca un model pentru ceilalți colegi.

Probabil e și o relație de respect, de încredere. Probabil că ar vrea să-l aibă și colaborator pe viitor. Nu-l cunosc foarte bine, dar probabil că este un colaborator foarte bun și un om pe care te poți baza în orice moment”, a spus Tibi Curt, la Ora Exactă în Sport.

Almagro de Buenos Aires, Atletico Independiente, Racing Club, La Serena, Galatasaray Istanbul, Orduspor, Mersin Idmanyurdu, Deportivo de La Coruna, Al-Wasl, UD Las Palmas, Real Zaragoza, RCD Mallorca, Quilmes Atletico Club și Flandria sunt echpele la care a evoluat Culio.

A câștigat cinci titluri de campion, patru supercupe ale României și trei cupe, în perioada petrecută la CFR. A evoluat la CFR între iulie 2007 și ianuarie 2011, respectiv între iulie 2017 și ianuarie 2020.

Modifică setările cookies