Constantin Budescu Al Shabab Petrolul Ploiesti Superliga

Constantin Budescu a dat lovitura! Fotbalistul Petrolului Ploiești e mai bogat cu 2 milioane de euro 

Constantin Budescu a câștigat procesul la TAS cu Al-Shabab și va trebui să primească suma de 2 milioane de euro.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 08:20
Data actualizarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 08:21

Constantin Budescu (33 ani) a fost adus de Marius Șumudică (51 ani) la Al-Shabab în vara lui 2018. Cu un prim sezon foarte bun, în care a marcat 8 goluri și a oferit 5 decisive în 24 de meciuri, mijlocașul ofensiv a fost tras pe linie moartă de conducere anul următor, când antrenorul român a plecat de la echipă. 

Atunci, Constantin Budescu și-a reziliat umilateral contractul cu Al-Shabab. Numai că, în primă fază, clubul din Arabia Saudită l-a dat în judecată, pe motiv că a întrerupt angajamentul fără nicio cauză, iar FIFA i-a oferit câștig de cauză, românul fiind obligat să plătească 725.000 de euro. Doar că actualul fotbalist al Petrolului Ploiești și-a căutat dreptatea la TAS, unde decizia finală l-a făcut câștigător. 

Și cum o veste bună nu vine niciodată singură, această decizie îi va aduce lui Constantin Budescu în conturi 2 milioane de euro, potrivit PlaySport

„Se respinge cererea făcută de către Al Shabab Football Club în întregime. Acceptă cererea reconvențională a lui Valentin Constantin Budescu. Încheierea unilaterală a contractului din 01.07.2018 dintre fotbalist și Al Shabab FC a avut o cauză justă”, se arată în documentul TAS de luni, 28 noiembrie 2022.

Prima reacție a lui Constantin Budescu, după ce a câștigat procesul la TAS 

Constantin Budescu împarte acest succes cu avocații săi, care în acești ani l-au lăsat să se concentreze la fotbal și s-au ocupat de toate detaliile procesului. 

„Este o decizie bună pentru mine, vă dați seama. Știam că dreptatea este de partea mea. Dincolo de ce zice unul sau altul, eu am fost și rămân un profesionist. Așa am fost și la ei, au fost foarte încântați de evoluția mea. Asta până s-a schimbat conducerea și antrenorul. Au adus un alt număr 10 la echipă, căci aveau de făcut transferuri, vă dați seama. Fără să mă vadă cum joc. Mie îmi place fotbalul, vreau să joc, să marchez, să fac spectacol. Nu pot să stau pe margine.

Eu le mulțumesc avocaților mei, Mincu Paul, Mădălina Diaconu și Marius Lazăr Constantin, pentru că i-am simțit cu adevărat alături de mine și pentru că mi-au luat problema asta de pe cap în toți anii ăștia. M-am putut gândi numai la fotbal. Am fost cu toții în povestea asta și uite că n-am greșit că am avut încredere în ei”, a declarat Constantin Budescu pentru aceeași sură. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!