Concedieri la Rapid! Moraru, uimit de cati angajati sunt in club: "Ne descurcam si cu sase oameni"

Concedieri la Rapid! Moraru, uimit de cati angajati sunt in club: "Ne descurcam si cu sase oameni"

Noul actionar al Rapidului, Valerii Moraru, a anuntat disponibilizari in admistratia clubului.

Moraru, care e de parere ca Rapidul "s-ar descurca si cu sase angajati" in administratie, a anuntat ca Ion Butoi, fostul presedinte al clubului Concordia Chiajna, va fi consilierul sau.

"Domnul Butoi este omul care a insistat sa vin la Rapid. Este un prieten care ma ajuta cu un sfat sau altul. Daca il voi angaja, atunci il voi angaja pe postul de consilier personal si nu in echipa. Pentru ca astazi eu zic ca in echipa (n.r. - administratia clubului) sunt mult prea multi oameni. Este nevoie de revizuit organigrama pentru ca Rapid s-ar descurca si cu cinci, maximum sase angajati. Adica nu putem sa ne permitem atatia oameni, cu asemenea salarii si cu pierderile respective. Voi avea in acest sens o discutie cu administratorul special, ii voi expune dorintele, iar decizia o va lua dansul. Nu vreau sa influentez", a spus Moraru.

Prezent la conferinta de presa, noul administrator special al clubului Rapid, Dragos Fratila, a declarat ca fiecare membru din organigrama va fi supus unei evaluari. "Am fost numit de AGA acum o saptamana. In primul rand vreau sa optimizam un pic cheltuielile, pentru ca veniturile, vorba aceea, vin. Dar cheltuielile sunt de zi cu zi. De asta dorim optimizarea lor, sunt multe capitole de cheltuieli care ar trebui revazute. Optimizarea cheltuielilor cu salariile se va face pe baza criteriilor de competenta. Dupa cum a spus si domnul Lucian Ionescu, sunt oameni, cei vechi, cu munca de Sisif, si cei noi, care ezita. Iar ca sa nu mai fie niciun fel de discutii, vom face un numitor comun la eficienta si competenta. Vom lua fiecare membru din organigrama si va urma o decizie", a spus Fratila (Mediafax).

Violeta Moraru: "Banii care intra la Rapid se cheltuie dupa bunul plac al administratorului judiciar"

Violeta Moraru, director general Azuga Waters si sotia actionarului majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat ca toti banii care intra in contul clubului sunt cheltuiti dupa bunul plac al administratorului judiciar, Cristina Andronache.

Directorul general a mentionat ca acesta este motivul pentru care doreste inregistrarea cat mai rapida la Camera de Comert a noului administrator special, Dragos Fratila.

"Platile curente nu sunt operate de catre noi. Noi nu putem sa facem aceste plati (n.r. - creantele curente), va putea administratorul special cand va avea putere. Dar azi nu are putere, platile se fac online si de catre doamna Andronache. Deci domnul Fratila nu are acces la cont acum. Dansul va avea atunci cand o sa primeasca procesul verbal. Noi punem accent pe administratorul special pentru ca toti banii care intra in club, fie de la LPF, din incasari din bilete, din sponsorizari, publicitate sau vanzarea unui jucatori, se cheltuie dupa bunul plac (n.r. - al administratorului judiciar) si nu conform planului de reorganizare", a spus sotia actionarului majoritar.

Aceasta a explicat ca de la preluarea FC Rapid din 25 iulie, in nume personal sau prin compania Azuga Waters, familia Moraru a facut plati in valoare totala de aproximativ 180.000 de euro catre club.

"Pana in aceasta zi, noi si Azuga Waters am facut plati la club de 180.000 de euro. Iar in urmatoarele zile se va introduce, dupa instalarea administratorului special, suma de 250.000 de lei lunar, conform contractului de imprumut de 2,5 milioane de lei. Dar compania (n.r. - clubul) nu poate sa fie injectata mereu cu bani, asta e imposibil", a mentionat Violeta Moraru.

Intrebata daca o parte din suma 180.000 de euro a mers catre salariile jucatorilor, Violeta Moraru a raspuns: "Din pacate platile in ziua de azi nu sunt operate nici de catre patron si nici de catre administratorul special. Singura persoana care poate face azi plati este doamna administrator judiciar. O parte din acesi bani au ajuns la datoriile istorice ale clubului, de la masa credala. Nu vrem ca imprumuturile noastre in cash aduse in club sa fie utilizate in scopuri care nu sunt benefice clubului. Resursele noastre, ca ale oricarei companii, sunt limitate".

Sursa: Mediafax
 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Comisia Europeană ar putea să nu prelungească contractul cu AstraZeneca pentru vaccinul anti-Covid
BRAT
Modifică setările cookies