Comentatorul de la FCSB - Sepsi, discurs manifest: "Toți știm că FCSB e Steaua. Pe patron îl lasă rece, e Faci Ce Spune Becali"

FCSB emil gradinescu Gigi Becali Steaua Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Martie 2023, 21:14
Data actualizarii: Duminica 12 Martie 2023, 21:15

FCSB înfruntă Sepsi, acum, pe Arena Națională, în ultima etapă a sezonului regulat din Liga 1.

Emil Grădinescu, comentatorul meciului FCSB - Sepsi de pe canalele Prima Sport și Orange Sport, a avut un discurs manifest cu câteva minute înainte de startul jocului.

Emil Grădinescu, discurs manifest înainte de FCSB - Sepsi

El a susținut că FCSB este Steaua și că folosește numele din acte al clubului doar pentru că este "obligat de autorități" să facă acest lucru. De asemenea, Emil Grădinescu a trimis o săgeată și către patronul Gigi Becali și implicarea acestuia la echipă.

"Este o reeditare a finalei de Cupa României, ediția 2020, câștigată cu 1-0 de FCSB. Îi spun FCSB pentru că noi, comentatorii, așa suntem obligați de autorități, însă știm cu toții că FCSB e, de fapt, Steaua, echipa care nu și-a întrerupt activitatea nicio secundă, singura echipă cu o prezență continuă în Liga 1 de la înființare.

Schimbarea entității care administrează clubul nu aduce după sine modificări pe linie sportivă. Sunt n cluburi mari în lume care și-au schimbat patronii, dar și-au păstrat identitatea și palmaresul. Și mai știm că lupta pentru numele de Steaua îl lasă rece pe patron. Îi place cum sună varianta sa de FCSB - Faci Ce Spune Becali", a spus Emil Grădinescu, înainte de meci.

Curtea de Apel București a hotărât, în 2021, că palmaresul echipei de fotbal Steaua, din 1947 și până în 1998, aparține celor de la CSA Steaua. FCSB a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde recent s-a stabilit un nou termen: 16 martie.

De asemenea, în 2018, FCSB a pierdut definitiv numele Steaua ca urmare a unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!