Cine e prima vedetă care i-a spus 'pas' lui Neil Lennon pentru noul proiect la Rapid

Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Mai 2024, 11:40
Data actualizarii: Vineri 24 Mai 2024, 11:54

Rapid a ofertat campioana pentru transferul fundașului, la cerința lui Neil Lennon! Răspunsul primit

Neil Lennon face lista de transferuri la Rapid, iar el e primul fotbalist dorit de noul antrenor din Giulești!

Rapid a dat lovitura cu aducerea lui Neil Lennon, antrenor cu experiență în fotbalul mare, tehnician în fotbalul britanic, cu precădere în Scoția și Anglia. E clar că a fost ademenit cu un buget important de către Dan Șucu, că îi va fi conturat un lot valoros, iar în presa din Scoția a apărut primul nume de fotbalist pe care l-a ofertat Lennon.

A intenționat să îl aducă la Rapid pe fundașul central Stephen Welsh, în vârstă de 24 de ani, care se află sub contract cu fosta echipă a antrenorului, Celtic. Apărătorul chiar s-a format la clubul scoțian, iar pasul la prima echipă l-a făcut în vara lui 2020.

Neil Lennon l-a vrut pe fundașul Stephen Welsh, dar Celtic s-a opus!

În acest sezon a prins 14 meciuri, iar de-a lungul carierei a cucerit trei titluri cu Celtic, dar și o Cupă a Scoției și două Cupe ale Ligii Scoției. Se pare că Celtic a blocat trecerea fundașului în Giulești, chiar dacă au fost purtate negocieri intermediate direct de Neil Lennon.

Celtic a dorit să îl păstreze pe Stephen Welsh, pe care îl mai are sub contract până în vara lui 2027.

Neil Lennon a explicat într-un interviu acordat pentru Rapid TV că vrea să implementeze la Rapid un stil agresiv de joc, iar giuleștenii să se remarce prin forța ofensivă. Totuși, tehnicianul nord-irlandez a explicat că vrea să întărească și compartimentul defensiv.

Planurile lui Neil Lennon la Rapid

Întrebat despre transferurile puse la cale în această vară, noul antrenor al lui Rapid a refuzat să dea mai multe detalii, însă nu a negat că va încerca să facă mai multe transferuri.

”Filosofia mea este atacul, ne trebuie o structură bună. Vrem să jucăm agresiv, un fotbal rapid. Sper să putem aduce jucători care să ne încânte. De asemenea, îmi doresc să ne asigurăm că, din punct de vedere defensiv, vom fi greu de învins. Asta necesită multă muncă, trebuie să facem sacrificii și să fim disciplinați.

Avem aceste idei pe care vrem să le punem în practică, dar, deocamdată, nu vă pot spune mai multe, încă este devreme. Suntem foarte entuziasmați pentru ceea ce urmează. Vrem să construim o echipă de care clubul Rapid să fie mândru și care, de asemenea, să bucure suporterii.

Fotbalul este o afacere, dar și un mijloc de divertisment. Vrem să îi bucurăm pe suporteri”, a spus Neil Lennon după ce a fost prezentat de Rapid și e interesant de văzut ce fotbaliști vor fi pe stilul antrenorului, care se pliază pe stilul de joc pe care vrea să îl implementeze. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!