Chivorchian merge pe mana strainilor: "Arbitrii romani ar trebui sa invete ceva de la cei straini, nu trebuie sa se simta jenati!"

Autor: Sport.ro
Joi 10 Decembrie 2009, 17:35

Chivorchian a declarat ca arbitrii din tari precum Italia, Germania, Franta sau Spania, delegati sa conduca partide din Liga I, pot fi lectori pentru cei din Romania.

"Atunci cand aduci o brigada din strainatate ei trebuie sa fie de pe lista FIFA, care au dus jocuri grele in tarile din care provin. Daca aduci arbitri din tari precum Italia, Germania, Franta sau Spania, acestia pot fi si lectori pentru cei de la noi din tara".

"De aceea am si specificat tarile din care ne dorim arbitri straini. Cand vorbeam despre criza arbitrajului romanesc ma refeream la modul general, nu doar la o etapa. Arbitrajul romanesc se poate baza astazi pe patru sau cinci arbitri care pot conduce meciuri din campionat. Printre acestia se afla si Cristi Balaj, doar ca mai prinde si cate o zi cand nu e in forma", a spus Chivorchian.

Oficialul clubului timisorean a precizat ca aceia care conduc arbitrajul romanesc nu trebuie sa se simta jenati cand sunt nevoiti sa cheme o brigada din strainatate.

"Comisia de arbitri va trebui sa munceasca 2-3 ani pana va forma brigazi care sa poata sa duca un campionat. Cluburile din Romania au adus jucatori straini despre care ele cred ca pot duce un campionat intreg. Asa trebuie sa faca si comisia de arbitri, cand vede ca nu poate duce un campionat cu arbitrii din tara".
 
"Daca vezi ca intr-o etapa nu ai suficienti arbitri, nu trebuie sa-ti fie jena sa recunosti si sa spui ca aduci 2-3 brigazi de afara. Asa facem si noi la cluburi. Investim in centrele de copii si juniori, iar in viitorul indepartat sa putem folosi propriii copii", a adaugat presedintele clubului FC Timisoara.

In ceea ce priveste partida pe care Timisoara o va disputa, in deplasare, cu  Brasov,  Chivorchian spera ca brigada de arbitri sa fie corecta:

"Inca de la inceputul campionatului am facut o adresa prin care solicitam ca la jocurile cu anumite echipe, inclusiv cu FC Brasov, sa fie desemnati arbitri straini. Sunt convins ca cei de la Brasov nu au facut acest demers si atunci Comisia Centrala de Arbitri ne va da o brigada din Romania. Sper ca la Brasov, brigada desemnata sa nu vada decat doua culori, movul cu care vom juca noi si galbenul in care va juca Brasovul, si sa fluiere ceea ce trebuie".

Oficialul clubului banatean a precizat ca a discutat cu autoritatile locale din Timisoara si spera ca pana la sfarsitul anului echipa sa sa primeasca si ultimele restante din contractul cu acestea.

"Am purtat o discutie cu cei de la Consiliul Local din Timisoara, in aceste zile, si am primit promisiunea ca pana la sfarsitul anului vom primi si restul banilor. Sunt probleme in aceasta perioada si la bugetul local si la club, ne-am inteles cu totii si speram sa reusim sa incheiem acest an fara probleme financiare. In ceea ce priveste contractul cu cei de la Consiliul Judetean, tot marti va avea loc o sedinta in care se va aloca suma restanta pentru acest an. Este vorba de aproximativ 500.000 de euro, dar urmeaza sa facem o compensare cu banii pe care trebuie sa-i viram noi catre dumnealor si atunci vom vedea care este suma finala", a afirmat Chivorchian.

Atacantul Dorin Goga a declarat ca partida cu Brasov este foarte importanta, pentru ca echipa sa trebuie sa-si pastreze pozitia de lider in Liga I, la finalul turului.

"Partida de la Brasov este una importanta in care avem nevoie de o victorie pentru a ramane pe prima pozitie in clasament. Brasovul este o echipa puternica pe teren propriu, iar in aceste zile vom face mai multe vizionari ale jocurilor pe care le-au avut acasa. Vom cauta solutiile necesare pentru a inscrie si pentru a castiga acest meci. Chiar daca ne dorim foarte mult victoria, cred ca si un rezultat de egalitate ar fi bun, pentru ca ne-ar mentine tot acolo in plutonul fruntas", a spus Goga.

 

Toata Romania vede Romania! Nationala U21, din nou spre Euro! Irlanda de Nord - Romania, marti, 19:30, PRO X! MM Stoica si Dumitru Graur comenteaza meciul la Special, pe PRO X!

Primele rezultate în ancheta deceselor de la Timișoara, după o dezinsecție. Sute de oameni, evacuați
BRAT