CFR Cluj, pe cale să dea lovitura! Dan Petrescu a "ochit" un atacant de top din Franța

CFR Cluj Andrei Artean Christopher Ibayi Dan Petrescu Durel Avounou Superliga Dan Petrescu / Foto: Gabriel Chirea
Ionuț Stoica
Data publicarii: Vineri 07 Iunie 2024, 17:54
Data actualizarii: Vineri 07 Iunie 2024, 17:57

Vicecampioana României, CFR Cluj, a început cu elan perioada de transferuri și pregătește terenul pentru un nou sezon sub comanda lui Dan Petrescu. 

După ce a semnat cu Andrei Artean, echipa clujeană vizează acum întăriri importante în atac.

Christopher Ibayi, noua speranță pentru ofensiva CFR-ului

Dan Petrescu își dorește să aducă un plus de concurență în linia ofensivă, unde în prezent se bazează pe Daniel Bîrligea și Peter Michael. În acest context, CFR Cluj a pus ochii pe Christopher Ibayi, un atacant francez cu origini congoleze care evoluează pentru AC Ajaccio în Ligue 2, scrie Pro Sport.

  • Dan Petrescu / Foto: Sport Pictures

Ibayi, în vârstă de 28 de ani, a impresionat în a doua parte a sezonului trecut, după ce a fost transferat de la FC Rouen, echipă din liga a treia franceză. În cele 17 meciuri jucate pentru Ajaccio, atacantul a marcat 6 goluri și a contribuit semnificativ la evitarea retrogradării echipei sale.

Un preț accesibil pentru CFR Cluj

Deși Ibayi are contract cu AC Ajaccio până în 2026, se pare că suma necesară pentru transferul său nu este prohibitivă pentru clujeni. Ajaccio l-a cumpărat pe atacant pentru doar 100.000 de euro de la Rouen, ceea ce sugerează că și acum prețul ar putea fi unul accesibil pentru CFR Cluj.

Un alt factor care ar putea facilita transferul este prezența lui Durel Avounou, mijlocașul central al CFR Cluj, care este și el internațional congolez. Relația dintre Avounou și Ibayi ar putea juca un rol important în convingerea atacantului să accepte oferta echipei din Gruia.

Alte mișcări pe piața transferurilor

Pe lângă aducerea lui Ibayi, Dan Petrescu și conducerea CFR-ului au o listă lungă de jucători pe care îi vizează pentru a întări echipa în această vară. Alte achiziții sunt așteptate să fie confirmate în săptămânile următoare, pe măsură ce clubul își propune să construiască un lot capabil să lupte pentru titlu în Superliga României și să facă o figură frumoasă în competițiile europene.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!