Cea mai tare revista de economie din lume ii explica lui Gigi de ce Steaua nu va lua titlul nici la anul!

Autor: Sport.ro
Luni 23 Mai 2011, 07:58

	Cea mai tare revista de economie din lume ii explica lui Gigi de ce Steaua nu va lua titlul nici la anul!

O analiza economica simpla arata de ce Steaua nu are nicio sansa sa iasa din criza actuala!

The Economist, cea mai vanduta si respectata revista economica si de business din lume raspunde la intrebarea: "De ce Steaua nu poate sa iasa din criza actuala?", cu un exemplu perfect.

La rubrica Schumpeter, un mare economist al lumii, The Economist prezinta lucrurile care stau la baza succesului unui club: "altruism (nu poti fi mai important decat echipa), spirit de sacrificiu, sa stii cu mingea", si ofera cel mai bun exemplu:

"Succes Barcelonei nu e despre fotbal, ci al unui lsmart managementl. Ascensiunea Barcei e un raspuns pentru cei care fac teoria managementului. Specialisti de la Harvard recunosc in Barcelona o formula de management inteligent in care dezvoltarea propriei echipe cu legaturi extrem de puternice, oameni in jurul careia traiesc si cultivarea unui set distinctiv de valori fata de celelante cluburi, fac din Barca un model de companie chiar si pentru Wall Street. Barcelona e una dintre putinele intreprinderi din lume care si-a dublat veniturile in ultimii 4 ani."

The Economist scrie si despre cele mai mari 3 greseli facute de Barca, dar si cum a reusit sa pastreze un raport corect cu comunitatea:

"Dar Barcelona a facut o multime de greseli: La inceputul anilor 2000 era o echipa de olandezi, a incercat sa isi faca o academie in Argentina, sa colecteze cei mai talentati jucatori, dar a inchis-o. Vanzarea spatiului pe tricouri e o greseala de PR."

"Barca e singurul model de intreprindere din lume in care clientii, socios, voteaza ca actionari si primesc ca si clienti. Adunarea generala e formata din 2500 de socios alesi prin tragere la sorti si 6500 de membri seniori. La masia, Guardiola, Messi, mandria locala... sunt raspunsul Barcelonei la globalizare ca fabrica si ca model sportiv.", scrie The Economist.

Steaua se gandeste la titlu, vrea sa ia acum un brazilian de 2 milioane de euro, pregateste o campanie masiva de transferuri din vara, in timp ce patronul vorbeste despre mutarea echipei, iar de la academie nu mai apare nimic de ani de zile.

Intrebarea este: cate din cele 3 puncte de crestere a unui club puternic sunt respectate acum? "Altruism (nu poti fi mai important decat echipa), spirit de sacrificiu, sa stii cu mingea."

Noile reguli ce intră în vigoare de luni în București, din cauza numărului mare de îmbolnăviri
BRAT

Modifică setările cookies