VIDEO EXCLUSIV Reacția lui Dumitru Dragomir, când a auzit că Mircea Lucescu ar putea prelua naționala României

Mircea Lucescu ar putea prelua echipa națională a României, conform ultimelor informații venite din Ucraina.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Decembrie 2021, 12:17
Data actualizarii: Joi 02 Decembrie 2021, 12:52

Presa din Ucraina scrie că Dinamo Kiev l-ar fi ofertat deja pe portughezul Abel Ferreira, de la Palmeiras, însă antrenorul a refuzat oferta. Dorința campioanei Ucrainei de a numi un antrenor nou este pusă pe seama faptului că Mircea Lucescu se află pe lista FRF cu posibili selecționeri, după plecarea lui Mirel Rădoi.

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a comentat posibilitatea ca Mircea Lucescu să devină noul selecționer al României, catalogând drept ideală varianta instalării lui "Il Luce". Dragomir a vorbit și despre discuția recentă. dintre Răzvan Burleanu și Gică Hagi.

"Burleanu e om politic, a jucat foarte bine. El și Stoichiță au jucat extraordinar. Le-au dat și șah și mah și tot ce au vrut. Ar fi ideal, ce să mai? (n.r - ca Mircea Lucescu să preia naționala) Mai contează acum ce a fost? I-a ciuruit pe toți (n.r - Răzvan Burleanu, președintele FRF). 

Dîncu, îngerul lui păzitor, este acum cel mai tare, are Armata în spate, îl doare în pălărie de ce spune lumea. Strategia din ultimul timp a fotbalului românesc a fost făcută de domnul Dîncu", a spus Dumitru Dragomir, în cadrul emisiunii Ora Exactă în Sport, de la Pro X.

Mircea Lucescu a mai fost selecționerul României în perioada 1981-1986, iar în luna octombrie nu părea dispus să revină pe banca naționalei: "Dați-mă cu vreo 20 de ani înapoi și vă promit că mă duc unde vreți voi. Vedeți-vă de treabă! Aveți altceva de întrebat? Nu vedeți ce vârstă am? Lăsați-mă în pace", declara "Il Luce", înainte de România - Armenia 0-0.

Mircea Lucescu, la naționala României?

În ciuda faptului că Mircea Lucescu mai are contract cu Dinamo Kiev până în 2024, presa din Ucraina scrie că formația din Ucraina încearcă să găsească deja un înlocuitor, având în vedere că tehnicianul ar fi dorit pe banca echipei naționale a României.

De altfel, informația a fost confirmată recent de Aurel Țicleanu, membru în Comisia Tehnică a FRF, care a precizat că există 12 variante de selecționer după despărțirea de Mirel Rădoi: "Fiecare membru al Comisiei Tehnice a vorbit, și-a expus un punct de vedere în ceea ce privește situația, criteriile, trecutul și viitorul antrenorului sau antrenorilor propuși. S-au conturat niște nume, 12 în total. Aceștia sunt cei doi Lucescu, Mircea și Răzvan, cei doi Iordănescu, junior și senior, Hagi, Pițurcă, Olăroiu, Dan Petrescu, Adrian Ursea, Adrian Mutu, Ladislau Boloni și Costel Gâlcă".

După un prim sezon excelent, Mircea Lucescu luptă din nou la titlu în Ucraina, fiind la egalitate de puncte (41) cu rivala Șahtior, după 16 etape. În grupele Champions League, Dinamo Kiev este deja eliminată din competiție, având un singur punct obținut după cinci runde.

Modifică setările cookies