Ce poate să pățească FCSB dacă Gigi Becali încalcă regulamentul și nu introduce un jucător U21

Gigi Becali FCSB regula u21 Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 12:55
Data actualizarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 12:55

Gigi Becali (65 de ani), patronul celor de la FCSB, și-a dorit să scape de regula U21, dar nu a avut succes.

Omul de afaceri s-a prezentat personal la Adunarea Generală de la LPF pentru a-i convinge pe ceilalți reprezentanți ai cluburilor să-i semneze petiția pentru eliminarea regulii U21.

Ce poate să pățească FCSB, dacă Gigi Becali nu introduce un jucător U21

Becali era ferm convins că toate cele 16 echipe se vor alătura acestui demers, dar lucrurile nu au stat deloc așa. Doar șapte echipe au votat pentru inițiativa sa, în timp ce alte șapte s-au opus.

În cazul în care Becali se va decide să se riște și să nu introducă un jucător U21 în echipă, echipa sa ar putea avea de suferit, conform regulamentului.

Echipele care nu respectă regula U21 ar putea să piardă meciurile la ”masa verde”, cu 0-3.

Nerespectarea obligaţiei unei echipe de seniori de a folosi jucători juniori și U21, conform ROAF, se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait”, este pasajul din regulament, potrivit Digi Sport.

După Adunarea Generală de la LPF, Gigi Becali a părut foarte dezamăgit și a avut un discurs dur. Patronul FCSB are acum o problemă foarte mare: nu mai are la dispoziție foarte mulți jucători U21, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți.

Principalul ”beneficiar” al regulii U21 pare a fi, acum, Octavian Popescu (20 de ani), pe care Gigi Becali l-a ”taxat” în sezonul precedent din cauza evoluțiilor sale modeste. În lot ar mai fi Alexandru Pantea (19 ani), Eduard Radaslavescu (18 ani), Matei Tănasă (17 ani) și Alexandru Maxim (16 ani, portar).

VIDEO - Gigi Becali, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!