Dinamo insolventa dinamo Razvan Zavaleanu Superliga Dinamo - CFR Cluj

EXCLUSIV Când ar putea ieși Dinamo din insolvență! Termenul fixat + planul conducerii

Dinamo a intrat în luna iunie în insolvență pentru a doua oară în istoria clubului. La vremea respectivă, oficialii ”roș-albi” au anunțat că întreaga procedură ar putea dura trei ani și jumătate.

Daniel Anghel
Data publicarii: Joi 18 Noiembrie 2021, 16:32
Data actualizarii: Joi 18 Noiembrie 2021, 16:56

Termenul nu a fost, momentan, redus. Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, spune că insolvența ar mai putea dura trei ani. Există posibilitatea ca procedura de insolvență să fie chiar prelungită la patru ani.

Dinamo continuă să caute un investitor puternic care să readucă clubul pe ”linia de plutire”. Doar așa ar putea scăpa clubul de insolvență înainte de termenul stabilit. 

Dinamo ar mai putea sta trei ani în insolvență

„Probabil acum, socotind cu 1 decembrie, ar putea dura trei ani sau patru ani dacă vom prelungi procedura de insolvență. Planul de insolvență este pe trei ani, dar dacă vom considera că trebuie făcute corecții în timpul planului, avem posibilitatea legală de a prelungi planul cu încă un an.

Ar trebui o infuzie de capital, care să permită plata creditorilor stabiliți a fi plătiți prin planul de organizare. Dacă ar veni cineva care să acopere acești bani, putem ieși imediat din insolvență, după ce s-ar face toate plățile care sunt trecute în plan”, a spus Zăvăleanu, pentru www.sport.ro.

Mai există și varianta unui transfer pe sume importante, care ar putea scăpa clubul de datoriile urgente: ”Noi ne-am dori, dar acest lucru nu depinde de noi, depinde de eventualele oferte. Astăzi nu avem oferte pentru jucători, dar cred că după terminarea jocurilor din această toamnă o să apară”, a mai spus Zăvăleanu.

Dinamo va juca în compania celor de la FC Voluntari luni, de la ora 20:30.

”Câinii” ocupă locul 15 în Liga 1, penultimul, cu opt puncte după 15 partide, în timp ce Academica Clinceni se situează pe ultimul loc, cu 4 puncte după 15 runde. Obiectivul lui Mircea Rednic pentru acest sezon este salvarea de la retrogradare.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!