Campion din intamplare! Super poveste: asta e cel mai bizar transfer reusit de Meme Stoica!

Giedrius Arlauskis a ajuns din intamplare din Liga I, in 2008, la Unirea Urziceni.

Giedrius Arlauskis, singurul fotbalist strain care a castigat trei titluri in Liga I cu trei echipe diferite, a ajuns din intamplare in Romania.

Fostul sau coleg de la Unirea Urziceni, Dinu Todoran, a povestit la Ora exacta in sport cum s-a facut transferul lui Arlauskis.

Meme s-a dus sa il transfere pe fratele lui


Mihai Stoica, pe atunci manager la Unirea Urziceni, s-a dus in Lituania sa il transfere pe fratele lui Giedrius Arlauskis, Davydas, care avea 22 de ani si juca mijlocas la FK Siauliai.

Davydas Arlauskis i-a spus lui Meme ca vine la Urziceni, dar cu o conditie: Unirea sa il transfere si pe fratele lui mai mic, Giedrius.

Mihai Stoica s-a intors in tara cu mesajul lui Davydas si i-a propus lui Dan Petrescu sa ii transfere pe ambii frati Arlauskis.

"OK, hai sa il luam si pe fratele lui, il tinem al 4-lea portar din lot", a fost verdictul lui Petrescu.

Giedrius Arlauskis a reusit sa ii castige rapid increderea lui Dan Petrescu si a prins echipa dupa plecarea lui Bogdan Stelea.

Arlauskis a fost decisiv pentru echipa antrenata de Dan Petrescu in sezonul in care Unirea Urziceni a cucerit titlu, in 2009, si a fost ales cel mai bun portar din Liga I.

"Dupa antrenamente statea doua ore si lucra suplimentar. Asta inseamna foame de performanta. Isi doreste mereu sa castige. Asta inseamna sa vrei sa faci performanta, asta trebuie sa invete jucatorii de acum.", a spus Dinu Todoran.

Giedrius Arlauskis este singurul strain care a reusit sa castige titlul in Liga I cu trei echipe diferite, Urziceni (2008), FCSB (2015) si CFR Cluj (2018). De-a lungul carierei, Arlauskis a mai jucat pentru Rubin Kazan (2010-14)  si Watford (Premier League, 2015-17).

Fratele sau, Davydas Arlauskis, s-a accidentat la scurt timp dupa transferul la Urziceni si nu a prins niciun meci in Liga I. S-a intors dupa 6 luni in Lituania, acolo unde joaca si in prezent, la Dziugas Telsiai, o echipa modesta din liga a doua.

VIDEO PROTVPLUS.RO

România, pe panta descendentă a epidemiei COVID-19. Ce va urma însă la toamnă
BRAT