ULTIMA SANSA pentru Rapid! Rasturnare de situatie la tribunal. I-a fost admisa o cerere de suspendare a falimentului! Ce se va intampla

Germania - Franta, a doua semifinala, e joi, ora 22:00, la ProTV! Bucurati-va de fotbal!

UPDATE: Exista o portita de salvare pentru Rapid! Dupa ce a depus mai multe cererei de suspendare la dosar, Curtea de Apel a admis in cele din urma una dintre ele, astfel ca echipa a primit pe 11 iulie un nou termen, cu 24 de ore inainte de finalul perioadei de inscriere in Liga I.

"Decizia privind suspendarea falimentului Rapidului s-a amanat pentru data de 11 iulie, cu o zi inainte de deadline-ul LPF-ului, astfel ca mai avem patru zile in care putem spera la un raspuns favorabil.", a anuntat Rapid pe Facebook.


Lovitura grea primita azi in instanta de Rapid. Curtea de Apel a respins cererea de judecare in regim de urgenta a cazului in care clubul a fost declarat in faliment. Astfel, Rapid nu va putea juca in Liga I, locul acestuia fiind luat de ACS Poli Timisoara.

Rapid nu va fi inscris in editia 2016-2017 a Ligii I. Termenul pentru inscriere este 12 iulie, data fixata de Liga Profesionista de Fotbal pentru tragerea la sorti a programului urmatorului sezon.

Dintre partile implicate in dosar, la termenul de joi a fost prezent doar avocatul clubului Rapid, Gabriela Mina. Acesta a explicat in fata judecatorului Petrica Arbanas ca societatea SC FC Rapid SA, care administreaza clubul de fotbal cu acelasi nume, are nevoie de suspendarea hotararii de faliment pentru a accesa sumele aferente din drepturile TV.

"Veniturile clubului Rapid nu sunt lunare, precum ale altor societati, iar in urma calificarii din acest an in Liga I poate accesa fonduri de la Liga Profesionista de Fotbal (n. r. - peste 1 milion de euro) din drepturile TV. in cazul in care nu se va suspenda hotararea de faliment pana la 12 iulie, atunci clubul nu va putea accesa aceste sume certe si va evolua in Liga a IV-a", a afirmat avocatul gruparii giulestene.

Gabriela Mina a adus la cunostinta judecatorului ca Azuga Waters, creditorul principal aflat in proprietatea lui Valerii Moraru, intentioneaza sa cedeze ANAF o fabrica pentru stingerea datoriilor. "Avem nevoie de suspendare pentru a merge mai departe la recurs, iar apoi in procedura de insolventa", a adaugat avocatul Gabriela Mina.

Judecatorul Petrica Arbanas a luat act de inscrisurile depuse la dosar, printre acestea aflandu-se si un document din partea Ligii Profesioniste de Fotbal prin care se certifica faptul ca gruparea Rapid va incasa minimum un milion de euro din drepturile TV pentru participarea in editia urmatoare a Ligii I.

La 14 iunie, Tribunalul Bucuresti a dispus intrarea in faliment a SC Rapid SA, societatea care administreaza clubul de fotbal cu acelasi nume, in urma unei solicitari venite din partea ANAF. Instanta a ridicat la acea data dreptul de administrare al FC Rapid SA si a dispus dizolvarea societatii debitoare.

Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut in Liga I, se afla in procedura de insolventa din 7 decembrie 2012. in prezent, suma totala a datoriilor clubului aflat in proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

Citeste si:Rapid
VIDEO PROTVPLUS.RO

Rafila: Gripa va avea o circulație semnificativ mai intensă decât anul trecut, iar imunitatea populației e mai redusă
BRAT
Modifică setările cookies