BOMBA! Dinamo, gata sa se mute in Colentina din cauza stadionului: "Nu putem juca 20 ani in RUINE!" VIDEO

Dinamo nu mai suporta situatia stadionului. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Februarie 2019, 13:03
Data actualizarii: Vineri 22 Februarie 2019, 13:06

CNI a renuntat sa mai modernizeze stadionul din Stefan cel Mare pentru EURO, iar Dinamo poate rata complet finantarea de la stat pentru un nou stadion. De teama ca echipa va ramane intre ruine pentru urmatorii 20 de ani, presedintele Consiliului de Administratie de la Dinamo, Alexandru David, spune ca e gata sa mute echipa. Primaria sectorului 2 investeste in arena celor de la Daco Getica din Colentina si o asteapta pe Dinamo acolo.


"Clubul de fotbal Dinamo nu isi doreste bani de la Primarie si nu o sa dorim niciodata. Dorim un singur lucru si anume ca acest stadion sa se faca. Vad acum ca se rateaza trenul EURo 2020 si investitia de CNI 100%, vad ca a aparut o noua tema in discutie: de la 18.000 sau 20.000 de locuri, nu stiu cine a cerut lucrul acesta. Noi vrem doar ca stadionul sa se faca. Viitorul celui mai titrat club de fotbal din Romania este incert. Uitati-va ce se intampla la Craiova. E absolut anormal cand in tara se fac stadioane pentru echipe care aproape nu exista, in timp ce pentru cea mai importanta echipa din Romania exista atatea tergiversari.

Vom rata constructia unui nou stadion si cine stie cand ne vom intalni cu asemenea sansa. E o decizie politica, sa se aseze la masa si sa gaseasca solutie. Pentru suporteri, pentru sportul romanesc nu e important cine il face, important e sa se faca!

Parerea mea e ca traim intr-o minciuna, aceasta chestiune aparuta peste noapte. Inteleg ca pentru 18.000 de locuri s-ar putea da drumul acum. Sunt convins ca suporterii dinamovisti pentru 2000 de locuri sunt gata sa dea drumul acum. Nu mai asteptam trei ani pentru 2000 de locuri, este discutie falsa. Nu stiu cine a zis ca noi suntem dispusi sa asteptam inca cativa ani pentru ca lucrurile sa se faca asa cum trebuie. E o mare minciuna.


Unde exista dorinta politica se face peste noapte. Unde nu exista interese nu se face nimic. Noi nu cerem nimic gratis, vom plati ca orice doritor sa desfasoare un eveniment sportiv. Noi cerem sa se investeasca in conditii civilizate pentru suporteri si vom plati. Dar nu exista vointa politica", spus Alexandru David la PROX.


DINAMO AR PUTEA JUCA IN COLENTINA!

David vrea referendum pentru mutarea echipei in Colentina, pe o arena care a avut si ea probleme. Terenul a fost retrocedat unei persoane fizice, dar primaria sectorului 2 a reusit sa evite cedarea bazei sportive, iar acum investeste in reconstructia ei.

"Chiar daca o sa ma injure multa lume, dar imi asum lucrul asta. Sunt convins ca si peste 2 ani si peste 3 ani o sa fim in aceeasi situatie, daca vom face un referendum in ce inseamna masa de suporteri dinamovisti, eu iau in considerare la modul foarte serios sa ne mutam. Daca domnul viceprimar poate sa faca un stadion modern acolo in Colentina, pai asta este. Decat sa ramanem in Stefan cel Mare in ruine inca 20 de ani de aici incolo, putem face un referendum si sunt convins ca suporterii dinamovisti, data fiind proximitatea, nu vor avea nimic impotriva, sa ne si mutam in 2, 3, 4 ani, dar macar ca acolo e un proiect serios si se face un stadion pe care clubul Dinamo il merita. Stiu ca e nefiresc sa pleci din Stefan cel Mare. dar nici sa fim asa abandonati si lasati in locul ala intre ruine inca 20 de ani de aici incolo", a anuntat David.


Primaria Sectorului 2 vrea stadionul Dinamo!

Viceprimarul sectorului 2, Dan-Cristian Popescu, vrea sa propuna MAI sa cedeze stadionul Stefan cel Mare primariei, pentru ca aceasta sa-l poata reconstrui.

"Va asteptam si in Colentina macar temporar, daca nu vom gasi o solutie. sunt multe baze care apartin de Ministerul Sportului sau al Educatiei abandonate, ar trebui cedate la Primaria Bucuresti sau la sectoare", a spus Popescu. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!