Becali nu a investit niciun ban la Steaua in 2009!

Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 22 Octombrie 2009, 09:26
Data actualizarii: Joi 22 Octombrie 2009, 09:30

Din declaratia de avere depusa de Gigi Becali la Biroul Electoral Central reiese ca acesta nu a investit niciun ban la echipa in 2009, in schimb a ridicat o parte consistenta din veniturile obtinute in Liga Campionilor.

Finantatorul din Ghencea a fost nevoit sa isi depuna declaratia de avere la Biroul Electoral Central, in urma candidaturii la presedentia Romaniei, asa cum a facut-o si in primavara atunci cand a candidat pentru Europarlamentare.

Singurele modificari semnificative in aceasta perioda de sase luni au fost achizitionarea unei masini BMW, vanzarea unui teren de 2 milioane de euro si donarea casei sale din Pipera pe numele mamei sale, informeaza CanCan.

Un lucru interesant care reiese din delaratia de avere este faptul ca Gigi Becali detine doar 26% din actiuni la club, evaluate la 198.000 de lei. Restul procentelor sunt detinute de apropiatii sai si alti membri ai familiei.

Investitia majora pe care patronul din Ghencea a facut-o in 2009 a venit sub forma de imprumut acordat in nume personal. In aprilie, acesta declara in scris ca Steaua are o datorie fata de el de 76.500.000 de lei, adica 18.214.200 de euro. Conform ultimelor date furnizate de Becali, in ultimele sase luni suma datorata de club s-a diminuat la 65.754.372 de lei, de unde rezulta ca diferenta de 10.745.628 de lei, adica 2.558.482 de euro, a fost recuperata de acesta. Banii retrasi de Gigi Becali ar putea fi chiar o parte din suma care a revenit Stelei dupa participarea echipei in Liga Campionilor in sezonul trecut.

Un alt aspect legat de fotbal este faptul ca finantatorul Unirii Urziceni, Dumiru Bucsaru nu a reusit sa isi achite datoria fata de Becali in ciuda participarii in Liga Campionilor. In prezent ialomiteanul mai are de returnat 4 milioane de euro. 

Sursa foto: Cancan

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!