Liga 1

VIDEO Back in business! Așa se sărbătorește promovarea la Ploiești! Petrolul revine în Liga 1, după șase ani și un faliment

Echipele de tradiție revin în Liga 1.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Luni 09 Mai 2022, 20:17
Data actualizarii: Luni 09 Mai 2022, 20:24
Din articol

Rapid, FC Argeș sau UTA Arad și acum Petrolul sunt printre echipele revenite în Liga 1 în ultimii ani. După șase ani, timp în care s-au luptat cu un faliment, Petrolul Ploieşti şi-a asigurat din punct de vedere matematic promovarea în Liga I de fotbal, luni, după ce a învins-o pe Concordia Chiajna cu scorul de 2-0 (1-0), pe Stadionul ''Ilie Oană'', într-un meci din etapa a 9-a a fazei play-off a Ligii a II-a.

Ambele goluri ale ploieştenilor, care revin în Liga I după o pauză de şase ani, au fost marcate de Mario Bratu (38, 48), primul cu un şut de la 25 de metri, iar al doilea din lovitură liberă.

Octavian Grigore, o legendă a clubului Petrolul, a dat lovitura de start a meciului.

Petrolul a jucat din min. 58 în inferioritate, după ce atacantul Senad Jarovic a fost eliminat pentru lovirea cu cotul a lui Andrei Marc la un duel aerian. La finalul meciului, a început bucuria pe Ilie Oană din Ploiești!

Rezultate:

PLAY-OFF - Etapa a 9-a

Duminică 8 mai

CSA Steaua Bucureşti - AFC Unirea 04 Slobozia 2-0

Luni 9 mai

ACS Petrolul 52 Ploieşti - CS Concordia Chiajna 2-0

Marţi 10 mai

AS FC Universitatea Cluj - AFC Hermannstadt (Cluj Arena - Cluj-Napoca, 19:30)

Clasament

1. Petrolul Ploieşti 62 puncte

2. FC Hermannstadt 57

3. ''U'' Cluj 57

4. CSA Steaua 49

5. Concordia Chiajna 41

6. Unirea Slobozia 40

 

Primele 6 clasate la finalul sezonului regular îşi dispută locurile de promovare într-un play-off. Partidele se joacă tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formaţie. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 şi 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 şi 7 din play-out-ul Ligii I. CSA Steaua nu are drept de promovare.

Modifică setările cookies