Avertisment pentru Gigi Becali și FCSB: „Vor să-l strice definitiv pe Octavian Popescu? Îl fac praf!”

Octavian Popescu Dumitru Dragomir FCSB Gigi Becali Superliga Octavian Popescu / FCSB
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Februarie 2023, 17:35
Data actualizarii: Luni 20 Februarie 2023, 17:35

Utilizarea lui Octavian Popescu în spatele vârfului, contra Universității Craiova, 1-1, a generat diverse păreri în spațiul public.

FCSB a remizat cu Universitatea Craiova, 1-1, în runda 26 a campionatului. Elevii lui Mihai Pintilii (38 ani) au controlat meciul încă de la început, iar Malcom Edjouma (26 ani) a înscris încă din primul minut. Cu toate aceastea, roș-albaștrii, la fel ca în meciul cu Farul Constanța, 2-3, nu și-au păstrat concentrarea până la final, și s-au văzut egalați în minutul 90+1. 

Dumitru Dragomir susține că Octavian Popescu trebuie să joace extremă stânga 

FCSB nu s-a putut baza pe Darius Olaru (25 ani) cu Universitatea Craiova, după ce mijlocașul central a văzut cartonașul galben în minutul 90+5, în meciul cu FC Voluntari, 2-1, și a devenit indisponibil. În locul acestuia, Mihai Pintilii l-a folosit în zona centrală pe Octavian Popescu (20 ani). Însă, randamentul decarului nu l-a mulțumit pe Dumitru Dragomir (76 ani). Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal este de părere că Octavian Popescu trebuie utilizat în banda stânga. Mai mult, „Oracolul din Bălcești” susține că dacă acest va mai fi mutat, Gigi Becali (64 ani) va putea să-și ia gândul de la zecile de milioane de euro pe care speră să le încaseze de pe urma jucătorului. 

„N-am să înțeleg niciodată. Vor să-l strice definitiv pe Octavian Popescu? Chiar vor să-l strice, mă, fratele meu? Lăsați-l, mă, că nu poate să joace decât bandă stângă, mă. Iar tactic, este cea mai bună bandă stângă din toată țara asta. Fundașul de pe partea lui nu centrază niciodată și de acolo scoate adversari din joc, dă pase filtrante. Nu e jucător de centru, tot aud marii specialiști. Domne, sunt în stare să-l strice. Dacă îl mai mută de multe ori, îl fac praf!

Domne, și pe Mutu l-au încercat în altă parte, dar randamentul cel mai mare l-a dat tot acolo, în partea stânga, vârf stânga. Intra ca Ilie Dumitrescu, la fel și Ilie Dumitrescu. Din naștere ai fenta asta cu piciorul drept, ți-o face de 100 de ori și de 100 de ori te duci după fentă. Dacă ai opritori bune faci varză orice fundaș. Dar Octavian Popescu joacă foarte bine tactic. Partea stângă este blindată de el. Când joacă nu centrează nimeni de pe partea lui. 

Gasește la alții să joce în altă parte, lasă-l unde dă randament”, a declarat Dumitru Dragomir pentru Fanatik. 

Octavian Popescu a fost schimbat în minutul 64 contra Universității Craiova, la scorul de 1-0 pentru clubul roș-albastru, cu Răzvan Oaidă (24 ani). În acest sezon, mijlocașul ofensiv cotat la 4 milioane de eure de Transfermarkt, a înscris de două ori în campionat, cu Rapid, 3-1, și FCU Craiova, 2-0, și a oferit 6 pase decisive. 

Nicolae Dică îl vede pe Octavian Popescu jucând în spatele vârfului

De cealaltă parte, Nicolae Dică (42 ani) are cu totul altă părere. Antrenorul care l-a pus prima dată să joace în spatele vârfului pe Octavian Popescu este de părere că jucătorul a dat un randament bun. În plus, tehnicianul Mioveniului crede că aceea va fi poziția în care se va consacra decarul FCSB-ului. 

„Nu vreau să comentez prea mult poziționarea lui Octavian Popescu ca inter. La prima fază, când FCSB a marcat golul, el a pasat când a ratat Miculescu și a ieșit acel corner din care a înscris Edjouma. A avut momente bune de joc în zona centrală, a venit să primească mingea, a pasat, a mișcat, dar cei de acolo știu cel mai bune unde să-l folosească.

A fost OK din punctul meu de vedere, a fost bine. De multe ori pe faza ofensivă venea în partea stângă, iar Coman intra în centru. Îi place să intre din stânga în duel unu la unu, să vină în centru pe piciorul drept, pe piciorul lui bun.

Acum el e de stânga, dar cred că va deveni un jucător foarte bun de zona centrală. Și eu am fost tânăr și am jucat în zone laterale, dar după vreo trei ani în prima divizie am ajuns în zona centrală și acolo am dat cel mai bun randament.

Tavi este un număr 10 care are o tehnică foarte bună, are viziune, are ultima pasă și mai e și un bun finalizator. Acolo are libertate mai mare, important e să învețe să joace între linii. Aseară a avut momente bune și momente mai puțin bune, dar a fost ok.

Într-adevăr poate mai mult, te aștepți la mai mult de la un jucător ca el. Dacă ai mai mulți jucători de tipul lui care îți fac diferența, nu e o problemă să-l schimbi. Dar dacă ai doar unul singur cam trebuie să-l mai ții în teren că nu nu știi când poate să-ți facă ceva. Nu mai avem decarii ăia care să dribleze, să paseze, să finalizeze, să știe să se informeze înainte să primească mingea, să știe unde trebuie să paseze înainte de a veni mingea la el. Cred că l-au scos ca să închidă puțin jocul, au venit cu mijlocași mai defensivi pentru că aveau 1-0. Ăsta a fost motivul”, a declarat Nicolae Dică pentru Fanatik.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!